Dit weten we nu al over iOS 13

apple-ios-13-bekend
Ver voordat de officiële aankondiging plaatsvindt ligt er al veel op straat.

Op 4 juni begint de Apple WorldWide Developer Conference (WWDC) met een Key-note van voorzitter Tim Cook. De release en upgrades van iOS12 waren bewust niet spectaculair en zorgden regelmatig voor problemen bij gebruikers. Voor iOS13 zijn de verwachtingen hoger gespannen. De onthulling van deze iOS-versie zou wel eens de verrassing van WWDC2019 kunnen worden. Zoals altijd doet men er bij Apple alles aan om de specificaties geheim te houden terwijl sluwe concurrenten en nieuwsgierige journalisten er alles aan doen om de specificaties zo ver mogelijk voor de officiële aankondiging te kunnen delen. Daarom weten we, met nog een dikke 3 maanden voor de boeg, al een aantal verbeteringen die we zeker kunnen verwachten. Wij zetten ze op een rij.

Vernieuwd startscherm
Het startscherm is wellicht het meest bekeken scherm op jouw telefoon. Daarom zullen de veranderingen die Apple aan het startscherm wil doorvoeren ook veel impact hebben. Zo verwacht men nieuwe functies toe te voegen en een veel natuurlijkere ‘look en feel’. Dit komt uiteraard het gebruiksgemak ten goede.

Dark modus
Het leek even een hype, maar inmiddels is bevestigd dat dark mode echt beter voor jouw gezondheid is. Door de donkere achtergrond zijn de contrasten minder fel maar wel scherper. Hierdoor spaar je jouw ogen, zodat je minder vermoeid bent na een dag beeldschermwerk. Ook gebruikt de telefoon minder energie en is de cover minder kwetsbaar. Dit komt doordat de verlichting in dark modus veel minder intensief is. Ook wordt het toestel daardoor minder warm. Deze optie die dus jouw gezondheid en telefoon verbetert komt naar verwachting als standaard in iOS12.

Volume Hud
De Volume Hud is het icoon om het volume te regelen in het midden van jouw beeldscherm. Veel gebruikers hebben een hekel aan deze HUD vanwege de grootte en prominente positie. Inmiddels is het nieuws naar buiten gebracht dat deze lelijke beeldvuller in iOS 13 onder handen wordt genomen.

Nieuwe Emoji’s
Men verwacht dat de eerder aangekondigde nieuwe Emoji’s nog niet gereed zijn bij de lancering. Wel kunnen wij deze in een van de latere iOS 13.X updates verwachten. Daarnaast zullen er ongetwijfeld nog meer verbeteringen aankomen. Zodra deze bekend worden informeren wij jou natuurlijk direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *