Dit weten we over de kleine, goedkope Nintendo Switch

Hij kan docken!
We nog niet hoeveel we precies moeten dokken!

Update 10-07-2019: De Nintendo Switch Lite is officieel aangekondigd, in dit artikel lees je alles over de handheld console. Tevens is dit artikel aangepast op foutieve informatie rondom de mogelijkheid tot docken van het apparaat.

Een (in eerste instantie slecht vertaald) bericht van Nikkei verschaft ons meer informatie over de aankomende Switch, die kleiner en goedkoper gaat zijn dan de huidige, normale variant. Maar wat zijn dan de tekortkomingen?

Recentelijk lekte al uit dat er een tweetal nieuwe Switch-varianten op de markt komen, die ik voor het gemak even de Pro- en Lite-variant noemde. Het gelinkte bericht (vertaald door Gematsu) onthult dat het wellicht niet zo’n tegenvallend Lite-model gaat worden als dat men in eerste instantie dacht.

Het kleine model is nog steeds ontworpen om zowel portable als thuis op de bank gebruikt te kunnen worden. Op de bank gebruiken is geen probleem, maar helaas kan docken niet.

Verder bevat het bericht nog één stukje hele belangrijke informatie: de Nintendo Switch Lite komt dit najaar nog uit. Hoewel we geen exacte releasedatum hebben weten we in elk geval dat we aankomende herfst weer aan de slag kunnen met een ‘nieuwe’ Nintendo-console. Hey, dat voorspelde ik al! Het is daarbij vanzelfsprekend dat alle huidige pareltjes, waaronder Breath of the Wild en de snelst verkopende Nintendo-game ooit gewoon compatibel zijn met de nieuwe varianten.

Overigens weten we nog niet veel meer over de Pro-variant. Die komt dan ook niet dit jaar nog uit. Waarschijnlijk leren we tijdens de E3 in juni meer over de twee nieuwe edities. We krijgen dan sowieso een releasedatum (of in elk geval releasemaand) voor de Lite en wellicht een indicatie voor de releasedatum van de Pro. Daarvoor gok ik: maart 2020. Ik kan het maar geregistreerd hebben, toch?

Lees ook: Nintendo onthult: uitbreiding games op de Switch! [trailers]

2 reacties

    • @okeribok: Ja zou je wel zeggen. Misschien dat de hardware voor de Pro nog niet goed genoeg is. Ze willen immers betere performance garanderen. Of misschien dat marktonderzoek uitwees dat veel mensen een Switch willen máár dat hij net te duur is. Een goedkopere zou de mensen die nu nog twijfelen over kunnen halen (ik hoor daar bij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *