Dit weten we over de OnePlus 5G

OnePlus wil graag de eerste zijn
Het wordt waarschijnlijk Europa’s eerste 5G smartphone, maar hebben we daar al wat aan?

CEO van OnePlus, Pete Lau, had het druk gisteren. Na dit interview ging hij ook zitten met CNET en vertelt hij over de aankomende OnePlus 5G. Wat het nieuws ook mag zijn, het is doodzonde dat de 5G-uitvoering niet in 2017 uitkwam in de OnePlus 5-reeks. Verwarrende naam, is wat ik probeer te zeggen!

De OnPlus 5G zal de eerste smartphone in Europa zijn met de nieuwe Snapdragon 855 (en dus niet ter wereld, Pete). Mede daarom moet je geen goedkoop product verwachten. De technologie is immers nog jong en de chipset is spiksplinternieuw.

Overigens erkent Lau dat het hier om een ietwat duurder product gaat (verwacht wordt zo rond de $750 dollar) maar hij stelt dat de 5G geen verkooprecords zal verbreken. “Het product zal geen gigantische sales opleveren. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen. Tegen 2020 zou het allemaal heel anders kunnen zijn.”

In het verlengde daarvan legt hij uit dat OnePlus geen geld gaat verdienen aan de 5G. Sterker nog, de smartphone wordt nagenoeg tegen kostprijs verkocht. OnePlus wil klaarblijkelijk heel graag de eerste zijn met een 5G toestel en heeft daar het kleine beetje potentiële winst voor over. Overigens zal het ook een slimme business-zet zijn; de smartphone nóg duurder maken sluit een groot deel van de klanten uit en als iedereen met 5G dat doet via een OnePlus, dan maak je indirect ontzettend goede reclame voor je product.

Voor de duidelijkheid, de OnePlus 5G is niet de volgende uitvoering in een nieuwe serie; het is niet een OnePlus 7. In plaats daarvan zal hij waarschijnlijk erg gaan lijken op de OnePlus 6, maar dan met de gloednieuwe chipset en wat andere nieuwe onderdelen om 5G te ondersteunen. Niet dat we daar voorlopig nog wat aan hebben, maar zoals Lau zelf zegt, ziet het er over een jaar ongetwijfeld totaal anders uit. Ondertussen testen ze in Engeland door middel van 5G putdeksels of en hoe de technologie werkt.

Hoe dan ook, de CEO onthult dat het toestel rond mei volgend jaar uit moet komen.

Meer over OnePlus lezen? In dit artikel check je alles over de nieuwste OnePlus 6T McLaren Edition. Hier lees je welke beter uit de test komt: de OnePlus 6T of de Oppo RX 17 Pro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *