Dit weten we over Microsoft Project xCloud

microsoft-project-x-cloud
Wanneer is Nederland aan de beurt?

Waar Netflix de streamingdienst voor TV is en Spotify de thuisbasis voor muziekstreams is moet Project xCloud van Microsoft de thuisbasis worden om games te kunnen streamen in de kwaliteit alsof je vanaf een console speelt. Na lange voorbereiding is de voorinschrijving voor de bèta-versie inmiddels aangekondigd. Het wordt een exclusieve test, want de deelname is op basis van uitnodiging voorbehouden aan een selecte groep spelers.

Helaas lezen we bij de veel gestelde vragen ook dat men voor de selectie van die groep voorlopig alleen naar Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea kijkt. Vervolgens wil men van daaruit het aantal gebruikers uitbreiden. Volgens de website is het een ‘multi-year’ project, dus het kan een flinke tijd duren voordat andere landen aan de beurt zijn.

Op de site kunnen we wel zien welke systeemvereisten men stelt om, als je in de genoemde landen woont, kans te maken op deelname aan Project xCloud preview. Opvallend is dat men hier klaarblijkelijk niet op zoek is naar de whizzkid met het nieuwste van het nieuwste aan apparatuur. Zo volstaat Android 6 en Bluetooth-versie 4 en hoger. Dit betekent dat het platform, als het beschikbaar komt, ook op brede schaal te gebruiken zal zijn. Ook is het niet verplicht om games of een console in bezit te hebben. Een draadloze xBox-controller volstaat.

Welke games er te spelen zijn is niet helemaal duidelijk. De site vermeldt de coverfoto’s van ‘sea of thieves’, ‘Halo 5’ en ‘Gears 5’. Daarnaast is ook hier de vermelding dat het aanbod wordt aangevuld.

Gezien de opkomst van Apple Arcade en de komende concurrentieslag tussen PlayStation 5 en xBox Project Scarlett zou de lancering wel eens sneller kunnen gaan dan men nu voorziet. Wanneer we daarbij optellen dat Nederland, zoals met de première van Disney Plus niet onderschat wordt door de techreuzen zou het wellicht al zover zijn in 2020. Wat denk jij?

Alle informatie en onze titelplaat kun je overigens op de site van Project xCloud nalezen.

Nog geen reacties

 1. Ik ben nu 2 maanden lid van “Shadow tech” Een Windows 10 PC in de cloud.
  Nou heb ik een mooie aanbieding voor de eerste 1000 Nederlandse klanten gegrepen (12,- per maand dus 3,- per week).
  Wat er voor terug komt is momenteel een GTX 1080 (equivalent GPU, Quadro P5000 in mijn geval). 12GB Ram en helaas een matige 8-core xeon cpu. en 250GB Storage.
  Het enige wat je nodig hebt is een goedkoop apparaat en pak em beet stabiele 25mb/s verbinding.
  Nu speel ik op mn shit laptop de “nieuwste games” zonder problemen, En er komt binnenkort een gratis upgrade voor alle gebruikers. Ik heb geen last van een hete PC, geen onderhoud, geen luidruchtige ventilatoren, de hele gaming PC word gestreamd naar bijvoorbeeld mn telefoon, Dus in theory zou je kunnen zeggen dat er een hele gaming PC in mn broekzak zit.
  Nadeel is geen fysieke aan/uit button, Tijdens Windows updates zal het beeld wegvallen totdat de software weer connectie maakt, Er kan technisch gezien altijd meegekeken worden, En je bezit natuurlijk geen fysieke hardware.
  Maar ik merk wel dat dit ECHT de toekomst is.
  Mijn huidige laptop kan in zekere zin nog makkelijk 10 jaar mee. Tegen die tijd heb ik 1440,- voor shadow betaald, welke elk jaar of 2 jaar globaal upgrades krijgt. Het is weer bijna een “magisch gevoel” dat ik bij deze tech heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *