Dit weten we over Netflix’ The Witcher-serie

Auteur: , Geen reacties
Geralt gaat het zilveren scherm bevechten

Geralt gaat de overstap maken naar het zilveren scherm van Netflix.

The Witcher krijgt een eigen Netflix-serie, zo werd een tijdje terug bekend. Geralt of Rivia werd als hoofdpersonage van The Witcher vooral bekend door de uitstekende RPG’s van ontwikkelaar CD Projekt Red. De game-reeks (en vooral The Witcher 3: Wild Hunt (2015)) werd overladen met liefde. Wat veel gamers daarentegen niet zullen weten, is dat diezelfde gameserie gebaseerd is op een boekenreeks. Ook Netflix’ project zal op de literatuur achter Geralt gebaseerd zijn.

Scriptschrijver Lauren Schmid Hissrich maakt tijdens een Q&A op Twitter een hoop bekend over Netflix’ aankomende Original. The Witcher zal dus gebaseerd worden op de acht boeken van schrijver Andrzej Sapkowski – die als creatief consultant bij de productie betrokken is – en zal tevens zoveel afleveringen krijgen. Nu, er wordt hoe dan ook geen aflevering per boek gemaakt, want dat zou veel te veel informatie voor een aflevering (van ongeveer een uurtje) zijn.

Hissrich: “Ik weet het, ik weet het, [acht afleveringen] lijkt misschien niet genoeg, maar op creatief gebied is dit de juiste keuze. De afleveringen kunnen strak, vol met actie en rijk met karakter en verhaal zijn, zonder een dip in het midden van het seizoen.” Tja, daar heeft ze wel een punt.

De serie zal opgenomen worden in Oost-Europa; waar anders! Er is daarentegen nog niets bekend over de casting, maar ik weet het wel: Mads Mikkelsen moet Geralt spelen. Of misschien Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister in Game of Thrones)? Verder is er nog weinig bekend over de exacte boeken waar de serie op gebaseerd zal zijn. We weten dus niet of Yennifer, Triss en andere bekende personages uit de games ook op het zilveren scherm zullen verschijnen.

Geralt... maar dan in een andere film
Screen uit trailer Age of Uprising: Michael Kohlhaas @Music Box Films

De pilot is volgens schrijver Hissrich al klaar, al moet die aflevering nog stevig gepolijst worden (meerdere schrijvers zullen haar binnenkort komen versterken). De zeven andere afleveringen staan nog niet eens op papier. Netflix’ The Witcher komt volgens haar zo snel mogelijk, waarschijnlijk pas ergens in 2020. Dat is nog even wachten dus.

We moeten tevens nog even wachten op de eerste Nederlandse Netflix-serie, die in 2019 uit moet komen. Wellicht dat we daarvoor al in een Netflix-bioscoop kunnen zitten om de gigantische producties van de streamingdienst te aanschouwen. Hoe dan ook, het ziet er niet naar uit dat het Amerikaanse bedrijf binnenkort failliet zal gaan, zo blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers.

Foto @CD Projekt RedEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).