Dit weten we over Warzone 2 en de 2 volgende Call of Duty’s

Activision heeft in elk geval drie nieuwe Call of Duty’s in de pijplijn zitten, waaronder Warzone 2! Dit is wat we weten.

De Call of Duty-franchise is in veel opzichten een beetje muf aan het worden. De formule wordt ieder jaar weer toegepast op games die nauwelijks van elkaar verschillen. Toch wist Activision met de meest recente Modern Warfare en battle royale-spinoff Warzone keihard raak te schieten. Dat gaat de uitgever onder Microsoft de komende jaren nog een keer proberen met een volgende Modern Warfare én Warzone 2!

Call of Duty Warzone 2 in de maak

Na de overname van Activision Blizzard door Microsoft voor $69 miljard (!) was het even paniek voor Call of Duty-fans op de PlayStation. Zouden de games nu nog wel naar hun console komen? Afgezien van het feit dat Xbox-baas Phil Spencer dat zelf bevestigde, zeggen ook insiders dat deze doelgroep zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken.

Volgens vier anonieme bronnen (tegenover Bloomberg) zijn de aankomende Call of Duty-games die in de maak zijn ook gewoon voor PlayStation bedoeld.

De bronnen noemen vervolgens de aankomende games: voor dit jaar staat een nieuwe Modern Warfare-game gepland. Het jaar daarop zou Treyarch met een nieuwe game komen, vermoedelijk een Black Ops-titel. Tot slot komt er op een onbekend moment ook nog een Warzone 2 uit.

Setting van de komende Call of Duty’s

De invulling van de eerste twee Call of Duty’s is vrij voor de hand liggen. Modern Warfare zal zich weer richten op enkele bekende personages uit de subfranchise. De games spelen zich in het heden af. Black Ops richt zich meer op de Koude Oorlog al is een uitstapje naar de toekomst niet uitgesloten.

Warzone 2 is daarentegen een lastige. De oorspronkelijke Warzone is nog steeds een ongekende goudmijn voor de ontwikkelaar. Activision moet dus met een hele andere game komen om de spelersbasis niet te veel uit te smeren over de twee Warzone’s. Daarom is de verwachting dat een vervolg ook nog echt een paar jaar gaat duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *