Dit worden de eerste smartphones met Android Go

Deze smartphones branden geen gat in je zak
De lichte versie van Android komt binnenkort naar een Frans merk.

Sommige mensen hebben geen geld voor een smartphone van richting de €1000 euro, hebben geen toegang tot razendsnel internet of hebben simpelweg geen behoefte aan een high-tech supercomputer in hun broekzak. Voor die mensen is er Alcatel, het budget smartphonemerk dat als eerste op de markt zal komen met Android Go.

Het van origine Franse merk laat dat weten op de Mobile World Congress in Barcelona. Een aantal nieuwe modellen, gericht op ontwikkelingslanden, zal worden uitgerust met een lichtere versie van Android. Google kondigde vorig jaar aan dat ze een versie van Android zouden uitbrengen die op mindere hardware goed draait, minder geheugen verbruikt en tevens minder mobiele data opslurpt.

Een dergelijk toestel is bijvoorbeeld de Alcatel 1X, een 5,3″ smartphone met maar liefst 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en een 1,5GHz quad-core processor van MediaTek. Dat pakketje kost zo’n €100 euro. Ook wil het Franse bedrijf een toestel uitbrengen dat nog een tientje goedkoper is; De Alcatel 1C ondersteunt maximaal 3G-internet.

Naast de Androird Go-varianten komt Alcatel ook met de nieuwe 3- en 5-serie. Deze uitvoeringen van respectievelijk zo’n €200 en €230 euro zijn ietsje geavanceerder maar zullen niet op de lichte versie van Android draaien. Overigens is het tevens interessant om te vermelden dat alle nieuwe toestellen van Alcatel een display-verhouding van 18:9 krijgen.

Meer lezen over Android? In dit artikel beschrijven we welke veelgevraagde Android-feature toch weer niet komt. Ook zal de aankomende Android-versie een belangrijke aanpassing maken aan de manier waarop apps toegang krijgen tot je camera/microfoon.

Foto @Alcatel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *