Dit wordt de meest betaalbare 5G smartphone

Xiaomi Redmi K30 5G
Xiaomi komt met een stevig uitgeruste 5G smartphone voor een prikkie.

Hoewel Apparata-lezers doorgaans nog een beetje sceptisch en afwachtend over de integratie van 5G technologie in Nederland is er niets mis met een solide smartphone die de functie ondersteunt. Het duurt immers niet meer lang voordat de eerste test met de nieuwste cellulaire technologie van start gaat en dat brengt allerlei voordelen met zich mee. Hoe dan ook, de Xiaomi Redmi K30 5G zet hevig in op betaalbaarheid én razendsnel internet.

Het Chinese merk dat eerder met een bakbeest met een camera van 108MP kwam, kondigt nu de K30 5G aan, uiteraard met 5G-ondersteuning. De smartphone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 765G, die gelijk connectie met de snellere cellulaire techniek mogelijk maakt. Overigens staat die ‘G’ niet voor 5G, maar voor ‘gaming’.

Dat komt bijvoorbeeld tot uiting met het display. De Redmi K30 5G sport een 6,67-inch FHD+ display (2400×1080 pixels) met een 20:9 aspect ratio en 120Hz ververssnelheid. Verder is het toestel uitgerust met een quad-camera (64MP) en een dubbele selfiecamera. Oh, en de batterij van 4,500mAh is ook absoluut een plus.

Dat brengt ons bij de hamvraag, wat kost het speeltje precies? Hoewel de prijzen vooralsnog omgerekend zijn vanuit de Chinese yuan wordt een tendens duidelijk. Het goedkoopste model van 6GB/64GB kost omgerekend zo’n $284, wat het gemakkelijk de goedkoopste 5G smartphone maakt, zeker met deze specs. De 6GB/128GB variant kost $327, de 8GB/128GB-uitvoering gaat voor $370 over de toonbank en het topmodel van 8GB/256GB heeft een prijskaartje van $412.

Kortom, verrassend betaalbaar voor een smartphone met zeer vooruitstrevende features, om nog maar te zwijgen over de inclusie van 5G-ondersteuning. Over een release buiten China is nog niets officieel bekend maar het lijkt waarschijnlijk dat de Redmi K30 5G (eventueel onder een andere naam) ook een internationale release krijgt. Het Chinese budgetmerk is daarbij ook in de Benelux zeer actief dus laten we hopen dat ze ons niet overslaan!

Foto via Weibo @Redmi

Lees ook: Waarom neemt Xiaomi weer een stap terug met flagship killer?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *