Dit wordt 4 oktober tijdens het Google-event aangekondigd

Auteur: , 2 Reacties
aankondigingen google event

Google heeft een aantal nieuwe producten om aan te kondigen. Wij zetten ze op een rijtje.

Deze week kondigde Google het ‘Made by Google’-event aan op 4 oktober in San Francisco. Waarschijnlijk heeft Google een aantal weken gewacht tot al het Apple-nieuws een beetje naar de achtergrond is verplaatst, zodat in oktober alle focus op Google ligt. Wij hebben geprobeerd te achterhalen wat we allemaal kunnen verwachten tijdens het event op 4 oktober.

Pixel-smartphones
Het hoofdproduct van het event. In de trailer (zie onderstaande video) werd al kort geteased met de nieuwe Pixel-smartphones. Het gaat om de Pixel en Pixel XL, de twee nieuwe vlaggenschepen van Google. De zoekmachinegigant slaat een nieuwe weg in en stopt met de Nexus-toestellen. Voorheen gingen de smartphones nog schuil onder de naam Sailfish en Marlin, maar krijgen uiteindelijk dus de naam Pixel en Pixel XL. Helaas kunnen de telefoons mogelijk niet zo goed tegen water.

Google Home
Mogelijk gaat Google meer details vrijgeven over Google Home, de concurrent van de Amazon Echo die eerder dit jaar door Google werd aangekondigd tijdens het jaarlijkse ontwikkelaarsevenement Google I/O. Google Home is een apparaat met microfoon en speaker die je gesproken opdrachten kan geven en vragen kunt stellen, een soort persoonlijke thuisassistent. Google komt waarschijnlijk met het prijskaartje, de releasedatum en een aantal extra functionaliteiten.

Slimme Wifi-router
Google komt op 4 oktober ook met een nieuwe wifi-router. De router zou van een aantal slimme-functies voorzien moeten zijn, maar tot op heden is nog niet duidelijk welke functies dit zijn. Een aantal geruchten zijn dat het bereik vergelijkbare routers gaat overtreffen en dat de router gekoppeld kan worden aan andere Google wifi-routers om één groot netwerk te vormen. De router werkt mogelijk ook samen met Google Home, dat op 4 oktober dus ook wordt aangekondigd. Augustus 2015 introduceerde Google haar eerste router, de OnHub.

Chromecast Ultra
Google komt mogelijk met een nieuwe versie van Chromecast tijdens het 4 oktober-event. De voornaamste vernieuwing wordt de 4K-ondersteuning die Chromecast krijgt. Mogelijk krijgt Chromecast ook een nieuwe design.2 reacties

Goh … weing vernieuwend dat google :-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).