Dit zeggen de media over seizoen 5 van House of Cards

Dit zeggen de media over seizoen 5 House of Cards
Het nieuwe seizoen was gisteren voor het eerst te zien op Netflix

Gisteren kwam het allernieuwste seizoen van de populaire Netflix serie House of Cards online. In dit seizoen zal de relatie tussen Frank Underwood en zijn vrouw wederom onder druk komen te staan. Natuurlijk hebben we allemaal een mening over de eerste aflevering, maar we zetten we de meningen van verschillende media voor je op een rijtje.

We beginnen bij het Parool, die het nieuwe seizoen drie sterren geeft. Volgens de recensie lijdt de serie aan het Suits-syndroom, vernoemd naar de advocatenserie Suits. Dat wil zeggen dat een serie gelaagd, interessant en leuk is als je het voor de eerste keer kijkt. Maar zodra je gewend bent en je verwachtingen zijn meegegroeid is de verrassing soms ver te zoeken, aldus de recensie. Er is steeds maar weer een nieuwe politieke crisis, die niet veel verschilt van de vorige. Verder noemt het Parool het nieuwe seizoen wel verfrissend. Zou dit misschien komen door Melissa James Gibson en Frank Pugliese, die Beau Willimon vervingen als bedenkers/schrijvers van de serie?

De volgende recensie komt van de Amerikaanse Hollywood Reporter. De website noemt Frank Underwood corrupter dan ooit en vindt ook dat hij minder subtiel is dan ooit tevoren. De serie zou niet saai zijn geworden door de recente ontwikkelingen in het echte Witte Huis, maar door herhalende plotten, teveel karakters zonder dimensie en toenemende brede hoofduitvoering maken de serie saai. De conclusie is dat de eerste aflevering saai begint, maar leuker wordt tegen het einde aan.

Het nieuwe seizoen van House of Cards maakt de meedogenloze Frank en Claire Underwood wat aardiger/redelijker, zelfs aantrekkelijk. Dat schrijft Deadline. De serie is geen reflectie meer op de huidige toestand met Donald Trump, maar krijgt door de nieuwe bedenkers een geheel nieuw verhaal. Er zijn wel gebeurtenissen in het nieuwe seizoen die doen denken aan de VS in 2017, maar House of Cards krijgt zijn eigen gekke verhaallijn wat de eerste seizoenen zo karakteriseerde. De recensie wordt afgesloten door de woorden dat het nieuwe seizoen het waard is om te kijken.

We sluiten af met The Telegraph. Het nieuwe seizoen krijgt van deze Engelse site vier sterren. En waarom? Omdat de serie ontzettend goed is teruggekomen. Dat komt onder andere doordat Frank Underwood zijn gewoonte om tegen de kijkers te praten heeft teruggevonden. Dit was hij in de laatste seizoenen kwijtgeraakt. De recensie wordt afgesloten met het advies om je gordijnen dicht te doen en lekker het vijfde seizoen te gaan bingen.

Heb jij gisteren naar House Of Cards gekeken? Laat ons weten wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *