Wat we zeggen over het internet van nu

Auteur: , Geen reacties
Internet

Is er door de jaren heen wat veranderd?

Het internet is voor de meeste mensen niet meer weg te denken. We gebruiken het elke dag, tientallen keren voor ontelbare toepassingen. Het leek internetprovider XS4ALL een goed idee om eens een onderzoek te doen naar het internetgedrag van de Nederlanders. Hoe zit dat nu in vergelijking met vroeger?

Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door Motivaction onder 1036 Nederlanders, blijkt dat deelnemers leven complexer zijn gaan vinden door de komst van internet. Tegelijkertijd laten ze wel weten geen leven zonder internet te kunnen voorstellen. Hoewel het internet voor van alles en nog wat gebruikt kan worden, is informatie vergaren nog steeds de belangrijkste toepassing voor velen.

Het internet kent ook nadelen. Denk aan schandalen rond datalekken, datahandel in persoonsgegevens en de afkeer van toenemende online scheldpartijen. Het privacy is in het geding en dat is met name een probleem volgens de jongere deelnemers aan het onderzoek. Verder zegt drie van de vijf Nederlanders bang te zijn voor cybercriminelen die uit zijn op geld of persoonlijke gegevens.

Volgens het CBS hebben op dit moment 97 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot het internet. Je zou het bijna kunnen omschrijven als een primaire behoefte. Één ding is zeker. Het internet heeft ons mooie dingen gebracht, zoals hele gave tech!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).