Dit zijn alle Blizzard-onthullingen op een rijtje

Auteur: , 2 Reacties
Moira is Overwatch' nieuwste held

Blizzard onthult spannende dingen over Hearthstone, Overwatch, World of Warcraft én StarCraft II.

Het jaarlijkse BlizzCon is een game-festijn van heb ik jou daar. Uitgever en ontwikkelaar Blizzard onthult dan alle mogelijke informatie over hun fantastische titels. Zo ook dit jaar, want met nieuws over Overwatch, Hearthstone, StarCraft II en World of Warcraft, is het genoeg te melden over de line-up van de Amerikaanse ontwikkelaar. Dit zijn de belangrijkste nieuwtjes op een rijtje.

Overwatch
Na de release van Overwatch midden 2016 is Blizzard nog steeds druk bezig met het toevoegen van allerlei nieuwe dingen rondom de shooter. Zo kondigde de ontwikkelaar tijdens hun gamebeurs aan dat er een nieuwe Heroe aan zit te komen. De vijfde post-release Heroe gaat Moira heten en zal vallen onder de Healer-klasse.

De nieuwste Healer lijkt een brug te moeten slaan tussen aanvallende personages en veelal passieve (zwakke) ondersteunende helden. Moira kan namelijk met verschillende stralen haar teammaten healen en de tegenstanders damage aandoen. Haar ‘Ultimate’ is een überkrachtige straal die – afhankelijk van het doelwit – heel veel schade of heel veel health toedient.

Het nieuwe personage wordt binnenkort publiekelijk getest (in de Community Test Environment), alsmede de nieuwe map genaamd Blizzard World. Dit pretpark zal allerlei referenties naar andere Blizzard-titels en de lore van Overwatch zelf bevatten. Een waar smulfestijn voor grote Blizzard-fans.

Hearthstone
Ook komt de nieuwe expansion van de populaire card game Hearthstone eraan. De uitbreiding – Kobolds and Catacombs genaamd – zal draaien om ‘de roots van fantasy’ en bevat een nieuwe set kaarten (vermoedelijk wederom 130 nieuwe kaarten) en een interessante uitbreiding van de singleplayer.

Kobolds and Catacombs zal namelijk een soort rogue-like singeplayer bevatten. Met de huidige informatie lijkt het erop dat je een dek mag bouwen, waarna je vervolgens in ‘dungeons’ tegen willekeurige eindbazen moet vechten. Win je die gevechten, dan krijg je ‘loot’ in de vorm van nieuwe kaarten. Verlies je, dan ga je ‘dood’, wat wil zeggen dat je dek verdwijnt en je opnieuw moet beginnen.

Ook komt er nog een nieuwe mechaniek naar de gigantische game. Het ‘Recruit’-systeem laat je een minion uit het dek van een speler direct op tafel leggen. Hoe deze nieuwe soort kaarten precies zal werken is nog niet bekend. Tot slot komen er ook legendary wapens naar Hearthstone, beginnende met één legendary wapen voor iedere heroe. Die van de Priest spawn bijvoorbeeld na het spelen van 3 spells een 5/5 Dragon.

WoW
World of Warcraft – de legendarische MMO van Blizzard – zal volgend jaar een nieuwe uitbreiding erbij krijgen genaamd ‘Battle for Azeroth’. Deze expansion zal nieuwe gebieden bevatten, zoals gebruikelijk de level cap. omhoog halen en meer diepte geven aan het gigantische verhaal van WoW. Zo zal het conflict tussen The Alliance en The Horde verder uitgebouwd worden, wat in de afgelopen uitbreidingen een beetje achterwege gelaten werd.

Daarnaast gaat WoW terug naar zijn roots met de nieuwe vanilla-servers. Veel veteranen van de MMORPG vinden namelijk al jaren dat het spel zich te veel heeft ontwikkeld tot iets dat niet meer lijkt op de originele (vannila) game. Daarom geeft Blizzard die spelers vanaf volgend jaar de kans om – zonder aangepaste regels, uitbreidingen en ingewikkeldheden – de game te spelen zoals hij ooit was.


StarCraft II

En we sluiten deze gigantische lijst aan onthullingen af met nieuws rondom de tevens legendarische strategiegame StarCraft II. Deze sci-fi strategiegame wordt namelijk free-to-play. Dat wil zeggen dat spelers de game niet meer hoeven aan te schaffen, maar dat een deel van de content gewoon gratis is.

Dat houdt in dit geval in dat de verhaallijn van StarCraft 2: Wings of Liberty vanaf 14 november gratis te spelen is. Speler die deze uitbreiding al hebben kunnen gratis aan de slag met de tweede uitbreiding genaamd Heart of the Swarm. De overgebleven uitbreidingen kosten zo’n €15,- euro per stuk. Overigens kunnen spelers vanaf november ook gewoon gratis de multiplayer (ranked) spelen, maar dan moeten ze wel eerst 10 potjes verspreid over 10 dagen winnen.

Blizzard
Blizzard is een van de betere uitgeverijen en ontwikkelaars die de gamewereld rijk is, al is het maar vanwege hun absurde toewijding aan games. Na 7 jaar geven ze StarCraft 2 gewoon gratis uit zodat ieder er van kan genieten. Sinds 2004 brengen ze content uit voor het legendarische World of Warcraft. Ze voegen nog steeds gameverrijkende personages en omgevingen toe aan Overwatch. En het gratis Hearthstone blijft maar groter en groter worden, nadat Blizzard dit seizoen 3 uitbreidingen (van ieder minimaal 100 kaarten) heeft toegevoegd. Simpelweg klasse.

Wat denk jij van de nieuwste ontwikkelingen omtrent Blizzard-games? Heb jij zin in het gratis spelen van StarCraft, het aan de slag gaan met nieuwe Overwatch-heroes of ben je toch meer van het Hearthstone? Laat in de comments weten wat jij van Blizzard’s aankondigingen vindt.

Lees ondertussen alles over Blizzard’s eigen e-sportarena en de toernooien die daar gehouden worden. Ook lees je hier alles over de toekomstplannen omtrent shooter Overwatch.

Via: Polygon2 reacties

De reden dat Blizzard zo vrijgevig kan zijn, is natuurlijk gelegen in de obscene hoeveelheid geld die men met World of Warcraft heeft binnen geharkt. Menig gamestudio is daar jaloers op. Neemt niet weg dat het een mooi gebaar is!
Mwa, het draait steeds meer om: Free to play… but pay to win… :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).