Dit zijn de 10 beste muziek-apps

Oorpr0n uit je telef00n
Er is meer muziek uit je zakcomputer AKA smartphone te krijgen dan je wellicht denkt. Of dit nou muziekbestanden zijn die je op een telefoon of tablet wilt zetten, danwel applicaties om nieuwe muziek te ontdekken. Alles kan, want there’s an app for that. Wij groeven door het aanbod en selecteerden 10 noemenswaardige iOS- en Android-apps.

1. Spotify voor iOS / Android / Windows Phone
Spotify
Ongetwijfeld de meest bekende streaming muziekdienst die er is. De eerste 30 dagen gratis te proberen, daarna is een Premium-abbonementje á 9,99 euro per maand vereist. Een relatief kleine investering voor reclameloos toegang tot meer dan 16 miljoen nummers, en toegang vanaf zo’n beetje elk apparaat denkbaar. Daarnaast wordt het in steeds meer home audiosystemen verwerkt, wat fijn is.

2. 22 tracks voor iOS (gratis) en Android (niet meer beschikbaar)
22 tracks
De beste dj’s uit Amsterdam en vier andere steden onderhouden 22 afspeellijsten met daarop 22 tracks. Verdeeld over 22 speelstijlen zit er voor ieder wat wils tussen. Ideaal om verse muziek te ontdekken, aangezien er elke week nieuwe nummers bijkomen, en de nummers onderaan -die je al kent- van de lijst verdwijnen. Inmiddels is de prijs van 1,79 euro komen te vervallen en is de app gratis.

3. Songify voor iOS (€2,69) en Android (gratis)
Songify
Typisch zo’n app waar je na aanschaf meteen al spijt van krijgt. Totdat je het eindresultaat van je eerste liedje hoort. Want wat je ook inspreekt, het klinkt na een auto-tune mixe-up meteen lekker. Voorbeelden HIER.

4. Grooveshark – gratis webapp
Grooveshark
Even geen zin in een app? Probeer de HTML5-versie van Grooveshark in een mobiele browser: html5.grooveshark.com. Een soort Spotify, maar dan gratis en reclameloos.

5. Denon Audio voor iOS (1,79) / Android (gratis)
Denon Audio
Denon beschikt over een “premium audiospeler” die content uit je muziekbibliotheek haalt, en je optimaal laat genieten van de best mogelijke geluidskwaliteit. Je kunt namelijk zelf EQ-curves instellen en bewaren (maar dan moet je wel een in-app purchase doen van 1,79 euro) . Ook het maken van afspeellijsten en online radiostations beluisteren via de ingebouwde TuneIn-functionaliteit is mogelijk. Fijn tooltje voor de professionele koptelefoondrager.

6. SoundCloud voor iOS (gratis) / Android (gratis)
SoundCloud
Hun eigen beschrijving vat deze dienst eigenlijk het beste samen: “Hear fresh tracks from the world’s largest community of musicians, bands, producers and audio creators of all types.” Een fijne omgeving om je zelfgemaakte muziek te uploaden. Daarbij is SoundCloud ook nog eens een retecoole werkgever. Ja, zelfs Kim Dotcom is hooked.

7. The Hype Machine voor iOS (€3,59) / Android (gratis)
The Hype Machine
Een New Yorkse startup die de meest populaire deuntjes van muziekblogs bij elkaar schraapt. Ook zodra iets populair is op Twitter, vind je het hier terug. Met een eigen account zijn nummers als favoriet te markeren, om je eigen soort-van playlist te creëren. Ideaal voor het ontdekken van nieuwe muziek of bemmende remixes.

8. TuneIn Radio voor iOS (gratis) / Android (gratis)
TuneIn Radio
Dit is een simpele: TuneIn is de beste radio-app in de geschiedenis van radio-apps. Met 70.000 radiostations en 2 miljoen podcasts heb je altijd wat te luisteren. Daarnaast is de muziekkwaliteit naar wens in te stellen, zodat je niet al je data verbruikt bij het beluisteren van het onvolprezen Country Legends 103.9.

9. Shazam voor iOS (gratis) / Android (gratis)
Kom, hoe heet dat nummer ook alweer
De app die iedereen kent, maar niet mag ontbreken in de lijst. Simpelweg omdat hij je ooit nog eens van pas komt in een sociale aangelegenheid (kroeg, hoogstwaarschijnlijk) en je met Shazam gemakkelijk muzieknummers herkent. Even taggen, en de artiestinformatie alsook aankoopmogelijkheden komen in beeld. Maar pas wel op voor ranzige pr0n-advertenties, daarover wordt steen en been geklaagd in de iTunes-recenties.

10. Songkick Concerts voor iOS (gratis) / Android (gratis)

Songkick Concert scant de artiesten uit je muziekbibliotheek, Last.fm- of Google Music-account. Aan de hand daarvan wordt een lijst gemaakt met concerten en optredens van deze artiesten in jouw buurt. Een soort automatische muziekagenda. Handig.

Bonus: Google Music
Google Music
Middels deze dienst wordt je muziek in de cloud gezet en is daardoor af te spelen in elke browser en -uiteraard- via de Android-app. Muziek is ook offline beschikbaar te maken, wat je weer aan data scheelt. Na installatie wordt muziek die je downloadt automatisch aan Google Music toegevoegd, wat geklooi met iTunes-achtige programma’s overbodig maakt. Nadeel: de service is nog niet in Nederland beschikbaar, dus je zult met een proxy moeten werken (uitleg hier).

Lees ook: de 44 meest afgespeelde nummers op Spotify!

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *