Dit zijn de 10 populairste torrent-sites voor 2019

Dit zijn de 10 populairste torrent-sites voor 2019
Downloaden anno 2019, kan dat nog wel met torrents?

Torrent-bestanden zijn een beetje een fossiel van het internet. Terwijl andere internettoepassingen van het vroege internet zijn uitgestorven, bestaan torrentsites vandaag de dag nog steeds. Het aanbod begint wel uit te dunnen. Omdat torrents vaak gelinkt worden aan illegale content, zijn dit soort sites een doorn in het oog van organisaties die zich inzetten voor auteursrecht en andere rechten. In Nederland is het bijvoorbeeld bij diverse internetaanbieders niet mogelijk om een site als The Pirate Bay te bezoeken. Wat zijn alternatieven anno nu? Aan de hand van Alexa-cijfers is het volgende lijstje naar voren gekomen.

10. TorrentDownloads
De website is al enkele jaren actief en is gegroeid in populariteit. Vandaar dat TorrentDownloads dit jaar voor het eerst in de top 10 opduikt.

Alexa rank: 2,018 / vorig jaar #Niet

9. EZTV.AG
Ook deze aanbieder is gegroeid. Vorig jaar stond EZTV nog op plek 10, dit jaar gaat de aanbieder van torrents naar de negende plaats. Sinds 2015 is de site in handen van nieuwe eigenaren en tot op de dag van vandaag actief in het torrentcircuit.

Alexa rank: 1.950 / vorig jaar #6

8. Zooqle
Zooqle kent een ruime bibliotheek met miljoenen aangeboden torrents. Zakt twee plaatsjes dit jaar in vergelijking met vorig jaar.

Alexa rank: 1,753 / vorig jaar #10

7. LimeTorrents
Eentje van de oude garde. LimeTorrents gaat al heel wat jaren mee en weet zich in de torrent-wervelstorm nog steeds staande te houden.

Alexa rank: 962 / vorig jaar #7

6. Nyaa.si
Deze site staat vooral bekend om het anime-aanbod. Vooral liefhebbers van (Japanse) anime hebben hier baat bij. Daalt iets in populariteit.

Alexa rank: 549 / vorig jaar #8

5. TorrentZ2
Vroeger nog bekend als Torrentz.eu. Onder een andere naam een doorstart gemaakt en ook in 2019 nog opererende.

Alexa rank: 498 / vorig jaar #4

4. Rarbg
De nummer twee van vorig jaar is een aantal plaatsen opgeschoven. Vorig jaar vierde deze site zijn tienjarige bestaan.

Alexa rank: 325 / vorig jaar #2

3. The Pirate Bay
Een site die misschien wel het vaakst in het nieuws is geweest. Ondanks blokkades in diverse landen, waaronder dus Nederland, nog onverminderd populair. Moet mede daardoor wel twee plaatsen inleveren in vergelijking met 2018.

Alexa rank: 288/ vorig jaar #1

2. 1337X
Ook geen onbekend naam voor de doorgewinterde torrent-gebruiker. Een bekende speler en al jaren actief. Net als TPB wordt ook 1337x bedreigd met blokkades in diverse landen. Klimt desondanks een plekje.

Alexa rank: 248 / vorig jaar #3

1. YTS.AM
De nieuwe nummer één komt van ver. Stond vorig jaar nog plek vijf en nu aan kop. De site is flink gegroeid in populariteit en mag zich nu tot populairste torrentsite van 2019 kronen.

Alexa rank: 205 / vorig jaar #5

Illegale dingen doen is illegaal. Apparata aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het illegaal downloaden van content.

Nog geen reacties

  1. Illegale dingen doen is illegaal. Apparata aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het illegaal downloaden van content.
    Misschien wel handig te melden dat het gebruik van een (betaalde) VPN dienst de gestapo-praktijken van Brein behoorlijk effectief buiten de deur houdt. Bij dezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *