Dit zijn de 20 best betaalde banen bij Google


Ben je een beetje handig met techniek, dan kun je bij Apple, Google, Facebook en vele andere techbedrijven bakken met geld verdienen.

Natuurlijk, het is hard werken om de top te halen in Silicon Valley, maar eenmaal daar haal je met gemak de Balkenende-norm. Benieuwd wat je kunt verdienen bij Google? Je vindt het allemaal terug in de lijst met de twintig best betaalde banen bij de zoekgigant. Let vooral op de vrij schappelijke stagevergoeding.

1. Senior software engineer
Salaris: 114.500 euro
Nog steeds zijn de software engineers degenen die het meeste geld opstrijken bij Google. Ze verdienen het dubbele van wat ze kregen toen ze als stagiair voor het eerst bij het techbedrijf binnen wandelden.

2. Research engineer
Salaris: 104.800 euro
Zij houden zich vooral bezig met onderzoek op het gebied van hardware.

3. Productmanager
Salaris: 104.000 euro
Google’s productmanagers bemoeien zich met alles wat er gebeurd binnen hun project. Ze onderhouden nauw contact met de sales-afdeling, de marketingmanagers en de software engineers.

4. Research scientist
Salaris: 101.600 euro
Google houdt zich altijd bezig met aparte projecten, zoals zelfrijdende auto’s. Het bedrijf heeft een grote groep onderzoekers in dienst, die zich bezighouden met dit soort activiteiten.

5. Software research engineer
Salaris: 95.000 euro
Deze onderzoekers houden zich bezig met het bedenken van nieuwe projecten. Met een beetje geluk komt daar ook een nieuw product uit voort. Een voorbeeld van zo’n project is Google Glass.

6. Site reliability engineer
Salaris: 93.000 euro
Google kan tienduizenden dollars verliezen op het moment dat de site eruit zou liggen. Ook al gaat het maar om een aantal seconden. Daarom heeft het bedrijf een speciaal team dat zich bezighoudt met google.com.

7. Sales engineer
Salaris: 89.400 euro
Zij helpen klanten van Google met het oplossen van technische problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die gebruik maken van Gmail en problemen ondervinden met de mailservice.

8. Software engineer
Salaris: 88.900 euro
Zij houden zich bezig met alle aspecten van het bouwen van complexe, maar betrouwbare software en informatiesystemen.

9. Product marketing manager
Salaris: 88.300 euro
Product marketing managers stellen vast aan wat voor soort producten klanten behoefte hebben. Het grootste gedeelte van hun baan bestaat dan ook uit het doen van research.

10. User experience researcher
Salaris: 84.100 euro
Zij zoeken uit wat Google’s klanten van de (nieuwe) producten vinden. Op basis van daarvan past Google wel of niet het design van zijn producten of diensten aan.

11. Network engineer
Salaris: 80.300 euro
Zorgen ervoor dat de communicatie binnen de bedrijfsmuren goed verloopt en werken daarom constant aan Google’s intranet.

12. User interface designer
Salaris: 78.100 euro
Ook wel UI-designers genoemd. Zij hebben de taak om de producten van Google te voorzien van een mooi jasje.

13. Business analyst
Salaris: 78.000 euro
Voor een gigantisch bedrijf als Google is het van groot belang dat het financiële plaatje klopt. Deze taak vereist grote expertise, maar dat is dan ook terug te zien in het salaris.

14. Financial analyst
Salaris: 77.100 euro
Zij koppelen de financiële gegevens terug naar Google, zodat het bedrijf precies weet hoeveel geld er wordt omgezet door verschillende producten.

15. Database administrator
Salaris: 75.000 euro
Google heeft een enorme database, die up to date moet worden gehouden. Hierdoor krijgen wij, als we googelen, de meest accurate zoekresultaten op ons scherm te zien.

16. Senior account manager
Salaris: 69.600 euro
Zij onderhouden relaties met grote klanten van het bedrijf. Opvallend: de Senior account managers verdienen maar een beetje meer dan engineering-stagiaires.

17. Software engineer intern
Salaris: 52.300 – 67.200 euro
Op zoek naar een goed betaalde stage? Stop maar met zoeken, want een beter salaris dan bij Google zul je niet vinden. Google’s software engineer-stagiaires krijgen meer betaald dan de sales- en marketingafdeling.

18. Account manager
Salaris: 53.100 euro
Een groot deel van Google’s accountmanagers is gevestigd in New York. Zij onderhouden relaties met grote klanten van het bedrijf en richten zich vooral op marketing en verkoop.

19. AdWords associate
Salaris: 42.100 euro
De AdWords associate is verantwoordelijk voor het verkopen van AdWords-advertenties. Hoewel Google daar een groot deel van zijn inkomsten uit haalt, kunnen ze qua salaris niet tippen aan de engineers.

20. Associate, online sales and operations
Salaris: 37.500 euro
Engineers strijken inderdaad al het geld op, dus ook de salesafdeling moet het met wat minder doen. Desondanks mogen ze niet klagen over hun salaris, toch?

6 reacties

    • @Hubert: Dat doen ze niet, er zijn zat management functies boven Senior software engineer.
      Ook lijkt me dat er een architect boven een senior SE zit, dus dit lijkt me een beetje incompleet lijstje.

  1. dit zijn de uitvoerende functies, zodra je over managers gaat praten bij google komt er een leuk percentage bij hoor. een ton in de vs is netjes, maar niet opzienbarend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *