Dit zijn de vijf beste Netflix Original Series

netflix originals top 5
Het aanbod van Netflix Originals blijft groeien. Tijd om de beste vijf op een rijtje te zetten.

Netflix is bekend geworden als een streamingdienst, maar inmiddels is het ook een volwaardig productiehuis geworden van zowel films als series. Vooral de series doen het goed en zijn razend populair. Inmiddels zijn er al tientallen Netflix Original Series uitgekomen. Om het kaf van het koren te scheiden hebben wij de vijf hoogst gewaardeerde Original Series op een rijtje gezet (gebaseerd op IMDb-score).

5. Daredevil, 2015 (IMDb: 8.7)
Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige Marvel-superheld. De serie vertelt het verhaal van Matt Murdock (gespeeld door Charlie Cox), een advocaat die in zijn jeugd blind is geworden door een ongeluk. Sindsdien beschikt hij over versterkte zintuigen die hij als superheld Daredevil gebruikt om de New Yorkse wijk Hell’s Kitchen veilig te houden. Inmiddels is het derde seizoen van de hitserie alweer aangekondigd.

[gv data=”jAy6NJ_D5vU”][/gv]

4. Narcos, 2015 (IMDb: 8.9)
In Narcos volg je het verhaal van drugsbaron Pablo Escobar en zijn Medellínkartel in de jaren 70 en 80. De serie wordt vertelt vanuit het perspectief van Steve Murphy, een Amerikaanse DEA-agent die in Colombia werkt en achter Escobar en zijn drugskartel aanzit. Seizoen 2 is vanaf 2 september te zien op Netflix.

[gv data=”U7elNhHwgBU”][/gv]

3. House of Cards, 2013 (IMDb: 9.0)
House of Cards is inmiddels bij het vierde seizoen en seizoen 5 is alweer in productie. In de serie volg je de ambitieuze Francis Underwood (gespeeld door Kevin Spacey) en zijn vrouw Claire die er beiden alles aan doen om hun doelen te bereiken. Het is nog niet bekend wanneer seizoen 5 online komt.

[gv data=”8QnMmpfKWvo”][/gv]

2. Fargo, 2014 (IMDb: 9.0)
Dit was tot voor kort de beste Netflix Original volgens IMDb-stemmers. Na twee succesvolle seizoenen is dit jaar aangekondigd dat Netflix bezig is met de productie van het derde seizoen, die vanaf begin 2017 te bekijken is. Geïnspireerd door de gelijknamige film vertelt elk seizoen een ander verhaal in een ander chronologisch tijdperk, in het koude Minnesota.

[gv data=”setgvHG3w48″][/gv]

1. Stranger Things, 2016 (IMDb: 9.1)
Het nieuwste pareltje van Netflix. Stranger Things is een sciencefiction/thriller (misschien een beetje horror) die zich afspeelt in het Amerikaanse plaatsje Hawkins begin jaren 80. Na de verdwijning van een jongetje beginnen er twee zoektochten: één door zijn vrienden en één door de plaatselijke politiechef. Een vreemd telekinetisch meisje komt de vrienden helpen. Naast de IMDb rating blijkt ook uit kijkcijfers dat Stranger Things nu al de meeste succesvolle Netflix Serie is. Daarmee stoot het Orange is the New Black van de troon.

[gv data=”XWxyRG_tckY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *