Dit zijn de 5 grootste webshops van Nederland

bol.com afhaalpunt bij Albert Heijn
Online shoppen is serious business.

Sinterklaas is weer in het land en dus bestellen we weer en masse online. Het blad Twinkle vakblad voor onlineshops maakt elk jaar een top 200 van webshops, wij geven je hieronder de 5 grootste van Nederland.

1. Bol.com – 900 miljoen euro
Wie kent deze speler niet? Dagelijks bombardeert bol.com ons met tv en radio-reclame. Niet zonder resultaat. In 2015 had het bedrijf 730 miljoen euro omzet en de groei is er nog lang niet uit (omzet ligt op dit moment boven de 900 miljoen euro). Over een paar weken gaat bol.com waarschijnlijk als eerste webshop door de magische grens van 1 miljard euro omzet heen. Dat zijn een heleboel pakjes die deze dochter van Ahold Delhaize verstuurt.

bol.com

2 Wehkamp – 530 miljoen euro
Wehkamp is een van weinige postorderbedrijven die succesvol zijn veranderd van catalogusbedrijf naar echt onlinebedrijf.

Wehkamp partyproof

3. Coolblue – 377 miljoen euro
Drie Rotterdamse jongens richten Coolblue ooit op in een Rotterdams café. Een decennium later is het in ieder geval de opvallendste onlineshop. Klantenservice waar je blij van wordt en bezorging op zondag of dezelfde dag laten Coolblue enorm groeien. En de groei is er ook hier nog lang niet uit!

Coolblue

4. Albert Heijn (Ahold Delhaize) – 300 miljoen euro
Steeds meer mensen laten hun boodschappen bezorgen. De wagentjes van Albert Heijn zijn een bekende verschijning in onze straten. Zeker sinds AH zich ook heeft gestort op de maaltijdboxen groeit de online poot hard.

Albert Heijn Online

5. Van Dijk Educatie – 185 miljoen euro
Studieboeken kosten een vermogen. Misschien dat Van Dijk daarom wel zo hoog staat. Toch knap dat deze speler die aleen maar een paar producten verkoopt zo hoog is geëindigd.

Van Dijk Educatie is een grote speler in Nederland

4 reacties

  1. Ik geef m’n geld vooral (online) uit bij Aliexpress, Amazon zowel (.co.uk als .de), eBay plus een paar ‘kleine’ Aziatische webshops. Zolang ik daar voor dezelfde of voor vergelijkbare producten 20 tot 80% minder betaal, zie ik geen enkele reden om bij deze top vijf te bestellen, of ik moet een keer een waardebon hebben of zo iets.

    De enige Nederlandse webshops waar ik af en toe nog wel eens wat koop zijn HBM (gereedschappen en toebehoren van A-merk tot Taiwanese barbapappa-tools) en Conrad (zeg maar de Wehkamp voor mannen).

    Volgens mij vliegt er zo ieder jaar een giga bedrag de Nederlandse economie uit. And zero fucks geven.

    • @napo: Voor die paar euro meer (want dat is het vaak) doe ik liever zaken met een bedrijf wat weet hoe je klantenservice regelt, dan met een dozenschuiver die geen gehoor geeft bij een defect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *