Dit zijn de bijzonderste verzamelitems op Marktplaats

Auteur: , Geen reacties
star-wars-black-series

Van collectors-items van Apple tot een persoonlijk bezit van....

Waar je op Ebay nauwelijks moeite hoeft te doen om de meest bijzondere collectors items van Apple te vinden is dat op het Nederlandse Marktkplaats.nl anders. Daarom keek ik welke bijzondere verzamelitems je wel kunt vinden. Het blijkt dat er genoeg bijzonders onder de Nederlanders te vinden is. In dit overzicht zie je vijf bijzondere verzamelitems die ik vond:

1. Het pak van Hugh Hefner – EUR 10.000,-
Normaal gesproken zegt men dat je de spullen van een beroemdheid niet moet wassen. Of dat in dit geval ook voor de broek van Hugh Hefner geldt vermeldt de aanbieder niet. Bijzonder is het natuurlijk wel, een pak gedragen door Hugh himself, met wellicht een wulpse lippenstiftzoen of bil-afdruk van een Playmate voor dezelfde prijs. Wie het certificaat goed leest wordt veel wijzer over de achtergrond van het pak.

De eigenaar vraagt EUR 10.000,- maar accepteert biedingen vanaf EUR 8.000,-.

hugh-hefner-pak

2. Gesigneerde kledingset van Herman Brood – EUR 3.000
Wie het liever wat dichterbij huis houdt komt ook aan zijn trekken met deze ingelijste outfit van knuffeljunk Herman Brood. Ooit heeft men een kledingset van hem opgehaald en door hem en The Wild Romance na een optreden in cafĂ© De Harmonie laten signeren. De set, bestaande uit gilet met speldje, gesigneerd T-shirt, bretels, foto’s waarop hij de outfit draagt en andere bijzonderheden, is op mooie manier ingelijst. Dat zo’n apart cadeau op Marktplaats eindigt is dan bijzonder. Ben jij toe aan een stukje Nederlandse Rock and Roll geschiedenis?

Voor EUR 3.500,- doet de eigenaar er klaarblijkelijk graag afstand van.

outfit-vest-bretels-herman-brood

3. Disney: beeldengroep The beauty and the Beast – EUR 2.450,-
Naar aanleiding van de film heeft Disney volgens de eigenaar van dit item 1.000 sets laten maken die ieder bestaan uit 4 beelden en een vloerplaat. De vloerplaat schijnt moeilijk verkrijgbaar te zijn en de beelden zijn vaak los verkocht. Volgens de eigenaar is deze set daarom zeldzaam en waardevol. Op het Certificaat van Echtheid (dat overigens niet op de foto’s te zien is) zou alles bevestigd zijn.

Wil jij een stukje Disney-geschiedenis? Voor EUR 2.450,- staat Belle binnenkort mooi te zijn op een ereplekje in jouw (huis)kamer.

Beeldengroep-walt-disney-beauty-beast

4. Star Wars: The Black series 6 inch – EUR 1.700,-
Ook Star Wars fans die niet op een dubbeltje kijken kunnen hun hart ophalen. Zo vond ik deze set met 68 poppen in de doos. Deze set is een deel van de ‘Star Wars: The Black Series’ die sinds 2014 wordt uitgegeven. Overigens is de set daarmee niet compleet. Bovendien worden er nog steeds nieuwe figuren in deze serie uitgebracht voor zo’n EUR 20,- en lijken daarmee ook hun waarde te houden voor later.

Vanaf EUR 1.700, mag jij deze groep actiefiguren binnenkort verwelkomen.

5. Apple/Steve Jobs iCEO – EUR 500,-
Het laatste en goedkoopste item uit dit overzicht vind ik persoonlijk misschien wel het leukste, de iCEO, een 38 centimeter grote knuffel die gemaakt is naar het evenbeeld van Steve Jobs. Zo draagt hij een kenmerkende spijkerbroek en zwarte coltrui. Ook de losse bril en schoenen zijn nog aanwezig. Voor verzamelaars belangrijk: het geheel bevindt zich in de doos. Hoewel de reacties enthousiast waren en fabrikant Throwboy 10% wilde doneren aan de kankerbestrijding greep Apple in en haalde het product van de markt. Nu gaf de fabrikant aan dat het een ‘limited edition’ betrof, maar zo werd de pluche Steve wel erg zeldzaam.

De verkoop van het origineel is dus in 2012 gestopt. Toen was de pop (ook in Nederland) voor $ 60,- aangeboden. Inmiddels vraagt de koper EUR 500,- maar accepteert hij biedingen vanaf EUR 100,-.

iceo-apple-steve-jobs

Je hebt er geen tweedehands iPhone maar afhankelijk van jouw keuze wel een vintage PlayStation voor, maar met (een van) deze items in huis heb je zeker iets te bespreken tijdens de volgende verjaardag.

Zit er iets van jouw gading bij? Doe dan altijd goed onderzoek en wees beducht voor vervalsingen en/of malafide kopers.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).