Dit zijn de duurste oordopjes ter wereld

Auteur: , 1 Reactie
duurste oordopjes ter wereld

En wij maar denken dat Apple's Airpods prijzig zijn.

De oordopjes zijn afkomstig van het Taiwanese audiobedrijf oBravo en dragen de naam EAMT-1. De oordopjes hebben een prijskaartje van maar liefst 4.100 euro. Helaas zijn de oordopjes niet in Nederland te koop. De dichtstbijzijnde plek waar ze fysiek te koop zijn is in Londen bij Audio Sanctuary, daar betaal je 3699 pond voor de oordopjes.

Het design van de EAMT-1 is van handgemaakte keramiek en de oordopjes wegen zo’n 35 gram. Wat de EAMT-1 oordopjes zo uniek maakt is de implementatie van een 8mm AMT (Air Motion Transformer) unit voor hoge tonen en een 10mm NDD (Neodymium dynamic driver) unit voor de lage tonen. Een hybryd driver techniek die je zelfs amper tegenkomt in grote koptelefoons. De oordopjes hebben door deze techniek een bizar breed frequentiebereik van tussen de 15Hz en 45kHz. Volgens de makers zijn de oordopes gevoelig genoeg om compatibel te zijn met een enorm scala, van smartphones tot de meest luxe geluidsinstallaties.

Als je goed zoekt zijn er duurdere oordopjes te vinden, maar dat zijn gewoon goedkope oordopjes versierd met diamanten ($6.500) of met goud ($14.500).1 reactie

Tja. Blijft natuurlijk onzin, een bereik van 15-45k terwijl het menselijk oor beperkt is tot 20-20k. Maar goed, er zullen mensen zijn die er in trappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).