Dit zijn de eerste beelden van Android Auto

Android-Auto-Eerste-Beelden
Benieuwd hoe Android Auto eruit komt te zien? Deze eerste screenshots geven een goede indruk van het uiteindelijke product.

Op de Android Developers website heeft Google verschillende afbeeldingen gepubliceerd van Android Auto. Met Android Auto breng je jouw smartphone-ervaring naar het dashboard van je wagen, zodat applicaties van je telefoon ook een scherm in je auto verschijnen.

Android-Auto-interface

Simpele interface
Als we kijken naar de afbeeldingen, is goed te zien dat de interface zo simpel mogelijk gehouden is. Waarschijnlijk zodat je ook apps snel kunt bedienen als je aan het rijden bent. Een balk onderin het scherm is gereserveerd om snel belangrijke apps te activeren. Zo zien we een icoontje voor Google Maps, een telefoon om gesprekken mee aan te nemen en een koptelefoon om je muziek mee te regelen. Ook is er een optie om de snelheidsmeter te activeren op je scherm.

Android-Auto-Interface

Google doet er alles aan om Android Auto zo subtiel mogelijk te maken, zodat het de bestuurder niet afleidt tijdens het rijden. Daarom is er een speciale dag- en nachtversie van de interface ontwikkeld, die de apps automatisch van een passend kleurtje voorziet dat prettiger kijkt bij fel licht en in het donker.

Google Now
Ook Google Now speelt een integrale rol bij de werking van Android Auto. Met deze service kan razendsnel actuele verkeersinformatie op je scherm verschijnen, en word je herinnerd aan de afspraken die je hebt staan voor die dag.

Android-Auto-Interface

Wanneer Android Auto beschikbaar is, is nog niet bekend. Wel hebben verschillende autofabrikanten (Ford, Volkswagen, Hyundai, Nissan, Audi en Honda) al aangegeven om de service te ondersteunen.

5 reacties

  1. Toch zie ik nog steeds voordeel voor iOS. Lang niet alle werkgevers accepteren zakelijk gebruik van Android, dus gaat men massaal voor een 14% bijtellert met Apple goodies.

    (En nee: geen fanboy, ik heb beide OS en ze bevallen me uitstekend)

    • @awesome: Ik gok dat de meeste systemen uiteindelijk compatible gaan zijn met zowel IOS en android. Het is namelijk enkel een touchscreen en wat aansluitingen, dat kan je in theorie geschikt maken voor beide platformen aangezien de rekenkracht en software vanuit de telefoon komen.
      Wellicht dat je bij sommige merken slechts een van de 2 kan gebruiken, maar er zullen er zat zijn die na verloop van tijd beide gaan ondersteunen.
      Ik hoop in ieder geval dat je dit ook op tablets en telefoons kan draaien zonder de console in de auto zodat het ook in oudere auto’s te gebruiken is.

  2. Android of Apple maakt mij niet uit. Hoop dat het gepruts van autofabrikanten snel over is. Raar dat de automobiel branch nu pas inziet dat je zulke software aan profs moet overlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *