Dit zijn de eerste foto’s van Apple OS X 10.10

Dit zijn de eerste foto's van Apple OS X 10.10
De nieuwste versie van OS X wordt vanavond gepresenteerd op het WWDC, hier zie je alvast de eerste uitgelekte foto’s van het besturingssysteem.

De foto’s zijn afkomstig van een poster in de Mac-community op Reddit, waar men geen reden heeft om aan te nemen dat de foto’s fake zijn. Ze zouden gemaakt zijn op Apple’s hoofdkantoor in Cupertino.

Onderstaande foto toont een transparant Control Center, dat sterk overeenkomt met het Control Center dat met iOS 7 werd gelanceerd. We zien aan de linker kant van het scherm knoppen voor onder meer wifi, bluetooth, AirDrop, AirPlay, een bedieningspaneel voor iTunes onder een albumhoes, een volumeschuifknop en helemaal onderaan diverse aan/uit-knoppen. De hand van Jony Ive is strong in this one.
Dit zijn de eerste foto's van Apple OS X 10.10

Eerdere geruchten spraken al over een integratie van AirDrop voor iOS en OS X, waardoor je straks eindelijk draadloos bestanden tussen iPhones en Macs kunt versturen.

Op een andere foto wordt het Notification Center getoond, dat aan de rechterkant van het scherm in beeld verschijnt. Naast de datum wordt ook het kalenderoverzicht getoond, evenals het weer en een rijtje aandelenkoersen. Ook hier is de gelijkenis met iOS erg groot, maar dat Apple’s OS X-besturingssysteem daar steeds meer op zou gaan lijken was al bekend.
Dit zijn de eerste foto's van Apple OS X 10.10

Tot slot nog een foto van de browser Safari, dat iPad-achtige knoppen voor favoriete websites toont.
Dit zijn de eerste foto's van Apple OS X 10.10

Vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd begint Apple’s ontwikkelaarsfeestje WWDC, dan krijgen we hoogstwaarschijnlijk meer te horen en te zien van OS X 10.10.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *