Dit zijn de eerste foto’s van de OnePlus One

OnePlus One
Tadáá! Hier zijn de eerste afbeeldingen van de OnePlus One, een van de grootste beloftes op Androidgebied sinds de Nexus 5.

Het Chinese OnePlus, opgericht door een voormalig medewerker van Oppo, brengt later deze maand haar eerste smartphone uit: de One. OnePlus belooft dat de prijs van het toestel ónder de 350 euro komt te liggen. Tegelijkertijd proppen ze ‘m vol met hardware die gelijk is aan de HTC One (M8) of Samsung Galaxy S5 – beiden te koop voor €699 – of daar zelfs overheen gaat op prestatiegebied. Qua prijs is het ook een directe concurrent voor de Nexus 5 van Google, die €349 kost in Nederland.

De OnePlus One heeft een 5,5-inch IPS-paneel en de nieuwste Snapdragon 801-processor. Het werkgeheugen bedraagt 3GB (meer dan in in de One M8 en Galaxy S5) en achterop is een 13 megapixel camera met Sony-lenstechnologie geplaatst. Hij draait daarnaast op een versie van CyanogenMod, dat gebaseerd is op Android 4.4.2. Op de eerste uitgelekte afbeelding is te zien dan de OnePlus One een verwisselbare achterkant krijgt, met covers in diverse patronen. Er worden verschillende houttinten getoond, maar we betwijfelen of het ook echt hout is, zoals op de Moto X wel het geval is.

OnePlus kondigde onlangs aan dat de One ook in Nederland en België beschikbaar komt. Later bleek dat dit in eerste instantie via uitnodiging zal gaan. De uitnodigingen worden verspreidt aan vrienden, via wedstrijden en op het OnePlus-forum.

SpecificatiesOnePlus One
Scherm5,5 inch IPS-paneel
Resolutie1920x1080 pixels (full HD)
Processor Snapdragon 801
Werkgeheugen3 GB
Opslagruimte16/64 GB
Accu3100+ mAh
BesturingssysteemCyanogenMod 11S op basis van Android 4.4.2
Camera13 megapixel Sony Exmor-sensor
Verwisselbare achterkantja
Prijsminder dan €350

[lg_folder folder=”OnePlus/0_Gelekt/One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *