Dit zijn de ‘gevechtsrobots’ van het Russische leger

Russische-Gevechtsrobot
Robots die in de toekomst de orde moeten bewaken in Rusland reden gisteren een testrondje op een quad, en schoten met een geweer. Vladimir Putin vond het maar een saaie bedoening.

Bij de term gevechtsrobot denk je waarschijnlijk eerder aan een Terminator dan aan een robot die doodstil, in een legerjas op een quad zit, maar de Russische wetenschappers moesten natuurlijk ergens beginnen. Voorlopig maken ze in ieder geval nog niet zo’n dreigende indruk. Tijdens een testrit hobbelde de quad namelijk met een slakkengangetje over het circuit, niet zo gek dus dat Putin zichtbaar niet bepaald onder de indruk was.

In de toekomst zelfstandig
De robot werd gepresenteerd op de Central Scientific Research Institute of Precision Engineering Tochmash in Moskou, waar hij op afstand bestuurt werd, al is het de bedoeling dat de robot in de toekomst volledig zelfstandig opereert. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de cyborg te maken voor het International Space Station.

Naast het schieten met een geweer en crossen op een quad zal de robot uiteindelijk ook eerste hulp kunnen verlenen. Ondanks het verveelde gezicht van Putin, was hij er volgens Russia Today overigens wel erg over te spreken. Volgens hem is Rusland op het juiste pad om wapens te bouwen waar ze zich niet voor hoeven te schamen in de 21ste eeuw. “Deze ontwikkelingen zijn erg interessant, en lijken soms meer op een sci-fi film.”

[gv data=”283bDqu92PY”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *