Dit zijn de Huawei P30 en Huawei P30 Pro

huawei-p30-gelanceerd
Nederlandse beschikbaarheid en prijzen bekend!

Dankzij een zorgvuldige planning van allerlei lekken en een wellicht bewuste blunder rond de promofoto’s was er al veel over de Huawei P30 en Huawei P30 Pro bekend. Toch bracht de officiële presentatie op 26 mei nog wat nieuwigheden. Zo weten we nu de nieuwe prijzen, voorverkoop en beschikbaarheid. Ook legde men een aantal camera-technieken uit. Wij zetten de grootste onbekende onthullingen voor je op een rij. De specificaties die we eerder in dit artikel bekend maakten zijn overigens ook bevestigd. We focussen ons in dit artikel dan ook vooral op de camera-eigenschappen.

Camera’s Huawei P30 en P30 Pro
De Huawei P30 beschikt over een Leica triple camerasysteem, met een 40 MP hoofdcamera, een 8 MP telelens en een 16 MP groothoekcamera. Ook is er een 32 MP selfiecamera ingebouwd. De Hauwei P30 Pro heeft nog uitgebreidere camera’s. Op deze smartphone vind je een Leica Quad camerasysteem bestaande uit een 40 MP hoofdcamera met HUAWEI SuperSpectrum Sensor, een 20 MP ultra-groothoekcamera, een 8MP telelens en een HUAWEI Time-of-Flight (TOF) camera.

Bijzondere cameratechnieken
Dankzij de prisma cameratechniek, die Oppo ook toepast, kun je met beide toestellen 5 keer optische zoom, 10 keer hybride zoom en 50 keer digitale zoom toepassen op jouw foto’s. De Huawei SuperSpectrum sensor zorgt bovendien voor andere wijze van opname van de lichtinval (voor de fijnproevers: in plaats van het gangbare ‘red, green, blue, green’ past men ‘red, yellow, yellow, blue’ toe) scoort de Huawei P30 een maximale ISO-waarde van 204.800 en de Huawei P30 Pro 409.600, waarmee je ook bij slecht licht de mooiste foto’s maakt.

Time of Flight voor Huawei P30 Pro
Daarnaast is de Huawei P30 Pro voorzien van een andere nieuwe techniek, het al eerder genoemde ’time of flight (TOF)’. Met deze techniek herkent de camera diepte in verschillende elementen die op de foto moeten. Daarmee kan het apparaat meerdere focuspunten bepalen en zo zorgen voor een nog scherpere foto.

Ondersteuning van AI
Door diverse toepassingen van kunstmatige intelligentie probeert Huawei de foto’s nog beter te maken. Zo kun je details verhelderen met het Bokeh-effect. Daarbij combineert het toestel veel kleine beeldjes in één opname, waardoor overbelichting en andere foutjes geen kans krijgen.

Goede camera’s betekenen goede video’s
Door de toepassing van zulke sterke camera’s zijn ook de mogelijkheden tot het opnemen van video’s bijzonder goed. Ook hier past de fabrikant diverse AI-hulpmiddelen toe. Zo zorgt de SuperSpectrum Sensor voor beeldoptimalisatie bij weinig licht. De SuperZoom lens zorgt voor extra scherpe close-ups en de AI Movie Editor zorgt dat je ook geluidseffecten en andere ‘filmtrucs’ aan de video kunt toevoegen. De prettigste toepassing is wellicht wel dat de zoomlens en de ultra-groothoeklens tegelijk opnemen bij het maken van een video. Hierdoor kun je meerdere perspectieven gebruiken. Dit geeft jouw film al snel een nog professionelere uitstraling.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe HUAWEI P30 en HUAWEI P30 Pro kun je direct bestellen in de voorverkoop. De adviesprijs van € 749,- voor het basismodel (Huawei P30 met 6 GB RAM en 128GB ROM) loopt op via € 999,- (voor de Huawei P30 Pro met 8 GB RAM en 128GB ROM) naar € 1.099,- voor de Huawei P30 Pro met 8 GB RAM en 256 GB ROM. Ook zijn er bij diverse verkooppunten introductie-aanbiedingen met Sonos speaker (P30 en P30 Pro) en wireless charger (P30 Pro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *