Dit zijn de mail en kalender app van Windows 10

Auteur: , 5 Reacties
Microsoft Windows 10 Mail & Kalender app

Door een lek is er een nieuwe build verschenen van Windows 10 en deze toont ons de nieuwe mail en kalender app. We zien een strakke en frisse look in de stijl van het nieuwe Microsoft Office.

De apps ogen klassiek, maar ze werken snel en gemakkelijk. Ook zal Microsoft touch-functies integreren voor touch apparaten met Windows 10. Denk aan het swipen met je vinger voor het verwijderen van mails of het markeren van een bericht als ongelezen. Dit zal compleet aanpasbaar zijn naar je eigen smaak.

De kalender app wordt, in tegenstelling tot eerdere Windows versies, een stand-alone app. Voorheen was de kalender geïntegreerd in Outlook. Zo is het nu ook mogelijk om Google Calender te koppelen en al je afspraken te synchroniseren.

Zoals eerder al bekend werd, zal Windows 10 werken met een volledig nieuwe browser die nu nog luistert naar de naam Project Spartan. Dit betekent dat Internet Explorer niet meer standaard zal opduiken in je start menu, in tegenstelling tot eerdere Windows-versies. Wel kan je gevraagd worden bij het openen van een bestand of je het wilt openen met Spartan of met Explorer. Microsoft heeft Internet Explorer dus nog niet helemaal afgeschreven in Windows 10.5 reacties

Misschien een beetje offtopic maar waarom kan Windows mobile 8.1 op mijn Lumia mij niet gewoon weeknummers aangeven in de standaard kalender/agenda? Voor de rest vind ik het allemaal best.
@gallardogt: Bij mij zijn de weeknummer gewoon te zien hoor op mijn Lumia (Kan zijn dat het na de denim update is gekomen).
Begint er steeds meer uit te zien als OS X. Goede zet.
@swordfish: Misschien je Apple bril even afzetten…
Lijkt me niet dat dit kan tippen aan evernote, maar zolang het OS an zich goed is maakt dat niet zoveel uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).