Dit zijn de mail en kalender app van Windows 10

Microsoft Windows 10 Mail & Kalender app
Door een lek is er een nieuwe build verschenen van Windows 10 en deze toont ons de nieuwe mail en kalender app. We zien een strakke en frisse look in de stijl van het nieuwe Microsoft Office.

De apps ogen klassiek, maar ze werken snel en gemakkelijk. Ook zal Microsoft touch-functies integreren voor touch apparaten met Windows 10. Denk aan het swipen met je vinger voor het verwijderen van mails of het markeren van een bericht als ongelezen. Dit zal compleet aanpasbaar zijn naar je eigen smaak.

De kalender app wordt, in tegenstelling tot eerdere Windows versies, een stand-alone app. Voorheen was de kalender geïntegreerd in Outlook. Zo is het nu ook mogelijk om Google Calender te koppelen en al je afspraken te synchroniseren.

Zoals eerder al bekend werd, zal Windows 10 werken met een volledig nieuwe browser die nu nog luistert naar de naam Project Spartan. Dit betekent dat Internet Explorer niet meer standaard zal opduiken in je start menu, in tegenstelling tot eerdere Windows-versies. Wel kan je gevraagd worden bij het openen van een bestand of je het wilt openen met Spartan of met Explorer. Microsoft heeft Internet Explorer dus nog niet helemaal afgeschreven in Windows 10.

[gv data=”wyigwfn8Y0w”][/gv]

5 reacties

  1. Misschien een beetje offtopic maar waarom kan Windows mobile 8.1 op mijn Lumia mij niet gewoon weeknummers aangeven in de standaard kalender/agenda? Voor de rest vind ik het allemaal best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *