Dit zijn de meest gehate programmeertalen

Dislike
De lijst is gebaseerd op de likes en dislikes van de meest bekende programmeer-site.

Uiteraard hebben we het over Stackoverflow.com. Voor wie het niet kent, deze site is een zeer bekende bron voor vragen van programmeurs. Zie het als een vraag-antwoord sectie, met veel inzichtelijke en behulpzame bijdragen.

De minst interessante taal is Perl, als we de site mogen geloven. Perl was populair in de jaren negentig, maar verloor het van Python. Die laatste wordt tegenwoordig veel gebruikt door bijvoorbeeld Google en data-wetenschappers.

Op de tweede plek vinden we Delphi en Microsoft’s VBA (Visual Basic). Andere programmeertalen die hoog scoren zijn PHP, Object-C, Coffeescript en Ruby. Check de grafiek hieronder met alle scores (grote versie):

top programmeertalen

De data is afkomstig van de vacaturepagina op StackOverflow, waar men kan aangeven met welke talen men wel of niet wil werken. De talen die het meest interessant zijn: R, Kotlin, TypeScript, Rust, Bash, Clojure, Swift, Python, JavaScript en Go.

Naast programmeertalen maakte men ook een lijst met tools/technieken waar men niet graag mee werkt. Bovenaan die lijst staat Internet Explorer, hetgeen geen verrassing mag zijn..

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *