Dit zijn de mogelijke specs van de nieuwe Samsung Galaxy S8

Samsung
Ziet er goed uit!

Het duurt nog even voordat de Galaxy S8 zal worden onthuld. Normaal gesproken maken we in de maand februari of maart kennis met het nieuwste vlaggenschip van Samsung. Vanwege de Note7-gate gaan er echter geruchten de ronde dat Samsung de nieuwe S8 eerder op de markt zal brengen. Via Weibo zijn de vermoedelijke specificaties gelekt.

Als alle specs kloppen dan wordt de Galaxy S8 een absolute toptelefoon. Apple mag zijn borst nat maken mocht Samsung met deze smartphone op de proppen komen. Volgens het bericht krijgt de S8 een 5.2-inch 4K scherm en een 30-megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Selfies maken doe je met een eveneens haarscherpe 9-megapixel camera. Verder krijgt de smartphone volgens de bron 6 GB aan RAM geheugen en kan men kiezen voor 64 GB of 128 GB aan opslag. De S8 zou draadloos laden ondersteunen en beschikken over een vingerafdruk- en een retina scanner. De meest toffe feature die genoemd wordt is een ingebouwde projector. Als laatste lezen we dat het vlaggenschip van Samsung een batterij krijgt met een capaciteit van 4,200 mAh.

Veelbelovende specificaties die ons erg benieuwd maken naar de nieuwe smartphone van de Zuid-Koreaanse techgigant. Voor nu nemen we het gerucht met een korreltje zout, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.

7 reacties

 1. Lekker nutteloss dat 4k scherm. Leuk voor VR maar dat is voorlopig nog niet iets dat je uren per dag gaat gebruiken. Voor films / games / emailen / bankzaken / browsen is een 4k scherm een nutteloze batterijvreter. Met het blote oog is op een iphone 6 geen pixel te zien. En viola …. met een fancy 4k scherm ook niet ?.

  6Gb ram …. nodig ( en daardoor bezet ) voor 4k aansturing. Android en bloadware vult de rest.

  Projector …. leuke gadget maar thats it. Kga echt geen mail lezen op mijn muur

  Specs zijn nutteloos … ( zie note7 / iphone 6S tests )

  Ow en daarbij …. na alle kritiek over vernieuwing van de iphone 7 …. wat is hier nu zo nieuw aan ? Persoonlijk vind ik een vaste homeknop vernieuwender dan een projector. Maar goed …. we zullen wel zien

  • @dgh74: Ja leuk die homeknop en wat schiet je ermee op ?
   Heb je de nieuwste iphone 7 en dan schiet een S7 die inmiddels (in tech termen) alweer bijna bejaard is nog steeds betere foto’s ..

   Je kan nog steeds niet draadloos opladen .. Nee ik weet het, dat is allemaal onzin, net zoals waterproofing altijd onzin was toch ? Nu toch maar hebben op de Iphone 7.
   Sta je dan met je dure headset en kan je een adaptor gebruiken voor je muziek.

   Om maar te zwijgen over de vele bugs tot nu toe.

   Nee, Apple doet het echt veel beter en innoveert massaal.

   • @turbobrick: eeeh relax ?

    Homeknop heb je wel degelijk wat aan. Ten eerste is het vernieuwende techniek … ten tweede minder reparatie gevoelig ….. ten derde de “voorbereiding” op de iphone 8 die een volledig scherm zou moeten krijgen.

    Draadloos opladen is zeker nutteloos…. want het is niet draadloos. Je moet hem nog steeds op een vaste plek neerleggen …. want die lader heeft wen draad. Apple SCHIJNT met een echt draadloos systeem bezig te zijn ( zie eerder bericht op apparata )

    Ik heb nix gezegt over waterproof. Technisch gezien zijn de 6 en 6s al waterproof want die zijn ook in een zwembad getest op youtube met goed resultaat ( mits onbeschadigd maar dat geld voor iedere telefoon ). Daarbij komt dat bv samsung een ip68 heeft en men van de toren blaast dat dat beter is dan ip67 van iphone 7 …. maar toch gaat de iphone dieper in tests. Dus wie nept wie ?

    Op dat hele heaset gedoe ga ik niet eens in. Bereid je vast voor want het gerucht gaat dat de samsung s8 ook geen headset aansluiting meer krijgt …. en als ik het goed heb de komende htc ook niet ( maar niet zeker of het de htc was )

    Foto’s zou kunnen. De meningen verschillen zijn ook superpositieve reviews. Maar goed nogmaals zou kunnen

    Als je mijn vorige post leest …. en begrijpt … dan zou je kunnen weten dat het met die bugs reuze meevalt. Bugs zijn er altijd. Maar gelukkig worden die snel opgelost …. zelfs op 4 jaar oude iphones

    • @dgh74: Weet niet wat jij met je smartphone doet maar ik heb NOG NOOIT een defecte homeknop gehad .. Het is een stukje nieuwe techniek die niks toevoegt. Een beetje het Force touch waar je ook nauwelijks wat over hoort en zelfs niet gebruikt wordt in de meest recente ipads.

     Voorbereiding op een complete display ? Laat me niet lachen, ze doen het al jaren met mega bezels en in 1 jaar tijd gaat apple dan geheel over stag ? Zie dat niet gebeuren.

     Draadloos is nutteloos voor mensen die het niet hebben gebruikt en/of niet hebben.
     Zoals wel vaker waren zaken onzin totdat Apple er zelf mee kwam ( widgets, notifications, swipe down, waterproof, air drop, Icloud, en ga zo maar door ….)
     Natuurlijk moet je hem op een vaste plek leggen maar wat is daar de moeite van ? Altijd veel minder werk als het kabeltje te pakken en in te pluggen en alsnog dat ding neerleggen.

     Echt draadloos ? Geloof je het zelf …We zien nergens in de techniek ook maar iets wat er op lijkt en dan een werkend en redelijk snel systeem dat in een consumenten phone moet ? … Never nooit niet.

     Weet je eigenlijk wel de echte reden achter het verdwijnen van de 3.5mm jack ?

     Op 4 jaar oude iphones kan je amper nog wat draaien.
     Draai al IOS sinds 2008 en weet als geen ander dat oude hardware in de loop der tijd het minder gaat doen met exact dezelfde apps en gebruik. Het is geen geheim dat Apple softwarematig oudere modellen uit de markt drukt.
     Opmerkelijk is dan ook dat bepaalde functies niet meer technisch kunnen op oudere modellen terwijl met een jailbreak het op die hardware prima kan (zie oa Air Drop op een Ipad3 !!)

 2. De Note 7 is al the beauty and the beast. The S8 wordt een categorie op zich en laat alle andere smartphones op nagenoeg elk gebied ver achter zich. Scherm, camera, battery, functies, draadloos laden, supersnel laden, Samsung Pay met MST, multi-window, floating windows, retina scanner, IP 69, uitbreidbaar geheugen. Daarbij de enige 4K VR oplossing die er is. Sony, Oculus en HTC mogen nog met een 2K scherm klooien.

  Apple maakt zich ongetwijfeld al jaren zorgen om de toenemende voorsprong van Samsung en ziet die voorsprong alleen maar groter worden. Daarbij moeten ze ook nog shoppen bij Samsung voor Oled schermen (2K), geheugenchips en wellicht weer een A11 op 10 nm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *