Dit zijn de nieuwe functies in OS X El Capitan

Auteur: , 2 Reacties
Apple WWDC

Apple heeft zojuist een nieuwe versie van OS X aangekondigd: OS X El Capitan. Het techbedrijf presenteerde het nieuwe besturingssysteem tijdens de Worldwide Developers Conference.

Het nieuwe OS X 10.11 bevat onder andere een nieuwe versie van Safari, waardoor het eindelijk mogelijk wordt om tabbladen vast te pinnen. Daarnaast heeft de mail-app een grote update gekregen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om mailtjes te verwijderen op dezelfde manier als in iOS: je swipet over je trackpad en vervolgens belandt de mail in de prullenbak. Spotlight is straks makkelijker te gebruiken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld zoeken op ‘documenten die ik in juni heb gemaakt’, waarna deze meteen tevoorschijn komen.

Ook is er goed nieuws voor de multitaskers onder ons: je kunt straks meerdere schermen naast elkaar gebruiken. Net als bij Windows 10 geeft het besturingsysteem ook suggesties voor applicaties die de overige schermruimte kunnen opvullen. Daarnaast maakt El Capitan gebruikt van Apple’s Metal 3D API, waardoor applicaties sneller opstarten en minder vragen van de processor. De programma’s van Adobe zullen hierdoor bijvoorbeeld acht keer sneller gaan werken. Het nieuwe besturingssysteem is vanaf vandaag beschikbaar voor developers. Vanaf juli komt er een beta-versie beschikbaar voor het grote publiek. De officiële lancering vindt plaats in de herfst.2 reacties

Hee een vergelijking met Windows, chapeau!
Fascinerend, echt waar… Gewoon een hele conferentie terwijl ze echt niks interessants te melden hadden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).