Dit zijn de nieuwe Retina iMacs

Auteur: , 1 Reactie
retinaaaaa

Apple heeft vanmiddag de familie iMac van een nieuw sausje voorzien. Daarnaast hebben de Cupertinezen hun draadlozen muis, toetsenbord en het trackpad vernieuwd.

De geruchten klopten, er is nu een iMac met 4K. We beginnen met de nieuwe iMacs. Het kleine broertje is vanaf nu ook met een 4K retina scherm te krijgen en bij de grote hoef je niet meer te kiezen, je krijgt ‘m sowieso met een 5K retinascherm.

Binnenin de 21,5 inch iMac vind je een Intel Broadwell 3,1-GHz quad-core i5 processor en 8GB RAM. Je kunt ook voor nog meer power kiezen met de 3,3-GHz quad-core Intel Core i7 met 16GB RAM. ALs je toch geen retina wilt kun je kiezen voor de ‘ouderwetse’ schermen, daar hebben alle versies ook een iets hippere processor meegekregen. Een Intel Iris Pro 6200 Graphics zorgt voor de grafische verwerking.

De 27 inch iMac heeft nu altijd een retinascherm aan boord met een gigantische 5120 x 2880 pixels. De grootste processor kan 3,7 teraflops aan rekenkracht op je bureau zetten. Daarnaast hebben alle iMacs nu standaard 2 thunderbolt-poorten achterop.

De accessoires van de iMacs zijn ook vernieuwd, waardoor ze nu milieuvriendelijker zouden moeten zijn. Ze hebben namelijk standaard oplaadbare batterijen, waardoor je geen weggooidingen meer hoeft te kopen. Het toetsenbord neemt 13% minder ruimte in beslag op je bureau dan voorheen, of je er ook meteen kleinere handen bij krijgt is niet door Apple bevestigd.

De nieuwe Magic Mouse is steviger, lichter en moet soepeler glijden over je bureau. Het nieuwe trackpad is juist weer groter geworden en ondersteunt nu ook force touch.

Kost dat? De 21,5 inch retina iMac is er vanaf €1.729, de 27 inch iMac van €2.179. Uiteraard draaien ze op het nieuwe OS X El Capitan.1 reactie

Leuk de foto’s erbij…

om een beetje de indruk te geven van de nieuwe accessoires:
http://tweakers.net/nieuws/105757/apple-introduceert-21-komma-5-inch-imac-met-4k-resolutie.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).