Dit zijn de nieuwste truly wireless oordopjes

sony-truly-wireless-oordopjes
Veel award-winnende techniek vond de weg naar dit ontwerp.

Nadat Apple lang aan kop leek te staan met de AirPods lijken er steeds meer concurrenten te komen. Deze keer meldt Sony zich met de Sony WF-1000XM3 truly wireless noise-cancelling earbuds. Dat is een hele mond vol voor een fraai stukje techniek. Men heeft namelijk de technische snufjes uit haar prijswinnende WH-1000XM3 hoofdtelefoon in deze oordopjes verwerkt.

Zo zijn deze oordopjes voorzien van een nieuwe generatie microfoons die omgevingsgeluiden nog beter detecteren en direct naar de nieuwe noice-cancelling chip leiden. Op deze manier worden omgevingsgeluiden maximaal weggefilterd voor een optimale kwaliteit van hetgeen je wel wilt horen.
Daarnaast zorgt deze nieuwe chip voor een 24-bit digital-to-audio geluidskwaliteit die verder wordt verbeterd door hun Engine HX – technologie. Hiermee weten de oordopjes een ‘rijk’ geluid te produceren dat je tot nu toe alleen kon ervaren met over-ear hoofdtelefoons.

Mocht je overigens wel direct mee willen luisteren als er iets in jouw omgeving gebeurt hoef je alleen jouw vinger op het linker oordopje te leggen. De speakers laten dan juist omgevingsgeluid door.

Ook heeft Sony de stabiliteit van de geluidskwaliteit verbeterd. Dit door, in navolging van Apple, de beide oortjes separaat te laten presteren. Hierdoor hoeft het ene oortje niet via bluetooth contact te maken met het andere oortje.

Als de oordopjes volledig geladen zijn gaan zij 6 uur lang mee. Met de bijgeleverde opbergbox, die tevens als lader dient, kun je de oordopjes nog 3 keer opladen, zodat je in totaal 24 uur zonder stekker kunt. Als je eenmaal moet laden zorgt de snellaadtechniek ervoor dat je na 10 minuten laden weer 90 minuten lang kunt genieten.

Naast de aandacht voor technische prestaties heeft Sony ook veel aandacht besteed aan het comfort. Zo zoekt het ergodynamische ontwerp op drie plaatsen steun op het oor, zodat je geen druk voelt. Ook zijn de oorkussens van speciaal materiaal vervaardigd en buiten het oor voorzien van ruw rubber, zodat je de oordopjes niet makkelijk verliest.

Inmiddels liggen de nieuwe oordopjes al in de digitale winkel. Je kunt ze daar voor € 250,- bestellen en dat is wellicht wat aan de prijzige kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *