Dit zijn de plannen van Nokia voor 2017

We kunnen niet zonder Nokia
De wederopstanding van de Finse techgigant is dichterbij dan ooit.

Waarschijnlijk heb je het vast al meegekregen dat Nokia ein-de-lijk terugkeert op de smartphonemarkt. Nu het bedrijf verlost is uit de klauwen van Microsoft staat het Nokia vrij om weer zelf smartphones en dergelijken te maken zonder Windows Phone-software.

De laatste geruchten duiden erop dat HMD Global, dat de rechten van de Nokia-licentie beheert vanaf 2017, volgend jaar 5 Nokia-toestellen op de markt heeft vóór het einde van het derde kwartaal. HMD meldt dat het zich niet tot één smartphonesegment richt, waardoor we zowel high-end als mid- en low-range smartphones kunnen verwachten.

De bron vermeldt verder dat Nokia 4 toestellen presenteert in het tweede en derde kwartaal van 2017. De Nokia D1C staat echter niet in dit lijstje. Deze smartphone moet naar verluidt het eerste toestel worden (en moet dus het eerste kwartaal al beschikbaar zijn) van Nokia in samenwerking met HMD. De D1C moet onder andere beschikken over Android 7.0 (Nougat), een full-hd-display en een goede camera.

We zijn benieuwd met welke smartphones Nokia ons gaat verrassen. De verwachting is dat we tijdens het Mobile World Congress in februari 2017 het eerste toestel officieel te zien krijgen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat de nostalgische Finnen weer écht terug zijn op de markt.

Nog geen reacties

  1. Nokia maakt alleen kans als ze onderscheidend zijn op het gebied van uitvoering of prijs-prestatie verhouding. Concurrentie met de grote jongens (Apple, Samsung, Huawei, Sony en vooruit, HTC) moeten ze eerst maar eens uit hun hoofd zetten, maar merken als LG, Wileyfox, OnePlus, Xiaomi, Honor (en daarmee misschien ook wel weer Huawei), dáár zouden ze zich eerst maar eens op moeten richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *