Dit zijn de populairste Nederlandse gamers van dit moment

populairste-nederlandse-gamers-twitch-ninja
Kunnen we een nieuwe Ninja ontdekken?.

Gamersplatform Twitch is wellicht het grootste platform waar je gamers kunt volgen die de meest uiteenlopende spellen spelen. Nadat we eerder al zagen dat die wereld niet alleen uit klatergoud bestaat doken we in de statistieken. Wie zijn de meest populaire gamers van Nederland en welke games spelen zij?

Als we eerst kijken naar de kanalen met de meeste volgers staat het kanaal ‘lekker spelen’ met 89.528 volgers onderaan de top 5. Midnan staat daar net boven met 94,746 volgers en KingKongor laat zien dat je minimaal 133.652 volgers nodig hebt om in de top 3 te komen. GameMeneer is met 136.605 volgers een goede tweede. Het Nederlandse account met de meeste volgers is echter van YaraskyGaming, dat 263.304 volgers heeft.

Het opvallende is dat al deze accounts van spelers zijn die verschillende games spelen. Alleen GameMeneer specialiseert zich in één spel, Grand Theft Auto V. Overigens is deze GameMeneer ook de enige uit de top 5 die we terugzien in de top 5 van het overzicht van snelst groeiende accounts. Hier staat overigens magicck_ aan kop. Ondanks dat hij volgens de statistieken al 14 dagen niet online geweest is groeide zijn fanbase in de afgelopen 30 dagen met 3.148 views.

Het account van ‘lekker spelen’ heeft de afgelopen 30 dagen het meeste views getrokken. Men keek liefst 34.321 uur in de afgelopen maand. Ook hier is GameMeneer 2de, maar met 21.061 kijkuren heeft hij een flinke achterstand.

Nu klinken deze cijfers best indrukwekkend, maar als we dat vergelijken met de top van de wereld zijn we nog ver weg. Zo was Asmongold in de afgelopen 30 dagen goed voor 18.110.857 uur aan views en heeft Ninja, die overigens al twee maanden weg is bij het platform, nog steeds veruit de meeste volgers. Gezien zijn aantal van 14.714.093 en de 6.992.900 van nummer 2 Tfue is zijn voorsprong redelijk onomstreden.

Ninja vertrok naar Microsoft-platform Mixer. In dit interview legt hij uit waarom hij dat een goede keuze vindt.

Voor de statistieken maakten wij gebruik van de data van Twitchmetrics.

5 reacties

    • Goedemorgen Lolindir, dank voor jouw reactie. In jouw quote is het woord ‘dagen’ na 14 weggevallen. Dit heb ik inmiddels aangepast. Ik heb me voor dit artikel gefocust op platform Twitch, zoals ik aangaf. Blijkens de statistieken is Kwebbelkop (al lang) niet meer actief op Twitch. Vandaar dat hij in dit overzicht ontbreekt. Fijne dag, Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *