De populairste Netflix-combinaties voor series en films

Netflix onderzoek
Je bent echt niet de enige die een bepaalde Netflix-structuur aanhoudt.

Netflix is al een paar jaar helemaal hot. Mocht er al ooit enige schaamte zijn geweest over de verslavende dienst, dan is dit in 2016 voorgoed verleden tijd. Iedereen doet het namelijk. Hoogste tijd voor een onderzoek hoe iedereen de dienst gebruikt, moet Netflix gedacht hebben. En daaruit kunnen we een paar interessante feitjes halen.

Zo valt op dat 59 procent van de gebruikers na het afkijken van een serie een pauze inlassen van ongeveer drie dagen, voordat ze aan een nieuwe serie beginnen. Van de Netflixers die een pauze inlassen, kijkt ongeveer 61 procent een film die qua genre vergelijkbaar is met de afgekeken serie. Denk hierbij aan romcom Crazy Stupid Love na Unbreakable Kimmy Schmidt en de ietwat donkere comedy The Big Short na Orange is the New Black.

Wanneer je kijkt naar de populairste films die gekeken worden na afloop van een serie, zijn er meerdere interessante combinaties te vinden. Na het bekijken van House of Cards zeggen veel kijkers de politiek gedag en gaan het slagveld in met Beasts of No Nation. Alhoewel het een totaal ander genre is, blijft de kijker graag meedogenloze leiders volgen.

Ook is het meesterwerk Breaking Bad van Vince Gilligan een voorbode om over te schakelen naar het net zo knettergekke Pulp Fiction. Netflix heeft al deze bizarre doch populaire combinaties voor ons in een handig overzicht geplaatst.

Netflix Binge Pairings

Voor het onderzoek gebruikte Netflix de data van meer dan 86 miljoen abonnees verspreid over 190 landen tussen januari en oktober 2016. We zijn benieuwd of de mogelijkheid om Netflix offline te bekijken in een volgend onderzoek aanzienlijke veranderingen met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *