Dit zijn de populairste tech-trends van Kieskeurig.nl in 2016

kieskeurig trends 2016
De zoekresultaten van vergelijker Kieskeurig.nl bieden een interessant kijkje in het leven van de Nederlandse consument.

Ook in 2016 mochten we een enorm scala aan nieuwe tech-producten verwelkomen. Wat te denken van de vele nieuwe smartphones, enkele nieuwe consoles en de vele smartbands. De bekende vergelijkingssite Kieskeurig.nl heeft haar eigen zoektrends naar tech-producten nader on de loep genomen en heeft een top 5 opgesteld

1. 4K Ultra HD Televisie
Zoals we vanmiddag al hebben gemeld, daalt de vraag naar 3D-televisies en curved-modellen in rap tempo. Daartegenover staat echter een flinke stijging in de vraag naar 4K Ultra HD televisies. In 2016 is van de 2,6 miljoen tv-zoekopdrachten op Kieskeurig.nl maar liefst 70 procent gezocht op de filter ‘4k Ultra HD’, waardoor modellen met een lagere resolutie niet getoond worden.

2. iPhone
De iPhone heeft deze sterke tweede plaats vooral te danken aan het Galaxy Note 7-debacle van Samsung. De populariteit van de Apple-smartphone kende namelijk een flinke stijging in populariteit sinds half oktober, toen de eerste meldingen van ontploffende Note-toestellen naar buiten kwamen. Naast de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus was ook de iPhone SE erg in trek bij bezoekers van Kieskeurig.nl.

iphone oled schermen

3. Smartband
Ook in 2016 blijft de trend naar gezonder leven aansterken. Dat merk je in het aantal zoekopdrachten naar smartbands, dat een stijging van 70% kent ten opzichte van vorig jaar. Met deze producten tel je onder andere het aantal voetstappen, verbruikte calorieën of verkrijg je meer inzicht in je slaappatroon. Ook de hartslagmeter is met 153.000 opgevraagde zoekopdrachten populair te noemen.

4. E-bike
Ook de e-bike kent een sterk jaar. En dat is zeker niet gek, aangezien wij ook op Apparata steeds vaker op toffe e-bikes stuiten. Wat te denken van de Lopifit, Noordung Angel of de speciale Electron Wheel? We hopen dat we volgend jaar nog meer van dit soort innovatieve e-bikes.

gruwelijke mooie e-bike

5. Gameconsole
Gamen blijft onverminderd populair. Kieskeurig.nl zag in 2016 een flinke stijging (57 procent) in zoekopdrachten naar gameconsoles. De stijging onder game-accessoires was met 260 procent zelfs nog veel groter. De nieuwe Playstation 4 Pro heeft daar zeker zijn steentje aan bijgedragen.

Nog geen reacties

  1. Ik heb nog steeds geen interesse in refurbished iphones…
    Gamen vind ik nog steeds het beste gaan op een pc (first person shooters en strategy games zijn mijn ding) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *