Dit zijn de waanzinnige mogelijkheden van een 4D-printer

4D printer
Heel langzaam beginnen 3D-printers binnen het bereik van de consument te komen. Dus de wetenschap is alweer bezig met het toevoegen van de volgende dimensie.

Wat die vierde dimensie is? Verandering. Zoals je in de video kunt zien weet deze printer een bloem voort te brengen die na voltooiing vanzelf openklapt. Bij het printen wordt gebruik gemaakt van een combinatie van vezels uit planten en een speciale hydrogel. Het zo verkregen materiaal verandert van vorm wanneer het in aanraking komt met water. In het nieuwsbericht van Harvard worden verschillende toepassingen genoemd, zoals slim textiel en ‘zachte’ robots.

Bekijk de video:

[gv data=”7Q_Fu1KlVac”][/gv]

4 reacties

  1. Ach ja, laten we weer eens een D misbruiken. Was natuurlijk wachten op de eerste. Ik heb in Stockholm eens een 7D theater gezien. 7D! Want dat is natuurlijk mijlen beter dan 3D en zelfs beter dan 4D (wat op zichzelf ook al niets toevoegt).

    Dit is gewoon 3D printen, je print de 4e D niet, die is er gewoon. En dat je creatie iets grappigs doet na het printen heeft daar niets mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *