Dit zijn de winnaars en verliezers in techland

Auteur: , Geen reacties
Kwartaalcijfers

Veel techbedrijven hebben gisteren hun kwartaalcijfers bekendgemaakt en het is in één oogopslag duidelijk wie de stijgers en dalers zijn.

Grootste verliezer is Microsoft, dat een recordverlies van 3,2 miljard liet optekenen dankij met name de reorganisatie in zijn mobiele tak en de teruglopende vraag naar Windows. Er werd 22,2 miljard omgezet en dat is een daling van vijf procent ten opzichte van vorig jaar.

Een stuk beter gaat het bij Apple, waar dankzij hoge verkopen in China de winst maar liefst 39 procent hoger ligt dan vorig jaar. Maar liefst 61 miljoen iPhones gingen er de afgelopen drie maanden over de toonbank. De totale winst is 10,7 miljard dollar op een omzet van 49,6 miljard.

Ook bij GoPro gaat het goed: een omzetstijging van 72% brengt de totale omzet op 420 miljoen dollar. Het grootste deel van de verkoop komt van consumenten buiten de Verenigde Staten.

Huawei verkoopt 39% meer smartphones en de omzet groeide daar met 30%. Bij LG werden de afgelopen maanden een recordaantal smartphones verkocht, maar het bedrijf heeft des ondanks te maken met een nettowinstdaling van 59% dankzij de verminderde vraag in TV’s.

Google presenteerde de cijfers al vorige week donderdag: na de bekendmaking van een winst van 3,9 miljard dollar op een omzet van 17,7 miljard schoot het aandeel omhoog en bereikte het een recordhoogte van 690 dollar, 15% meer dan aan het begin van de handelsdag. Samsung deed het twee weken eerder: voor het zevende kwartaal op rij liep de winst terug. Nu met 4% tot 6.12 miljard dollar. De afname lijkt met name te wijten aan het succes van de iPhone.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).