Dit zijn Google Chrome’s ‘Better Ads Standards’

Auteur: , 2 Reacties
Dit kennen we allemaal

Bovenstaande taferelen zijn verleden tijd met Chrome Ad Blocker.

Morgen is het zover, want dan komt Google Chrome met een eigen Ad Blocker. Laten we wel wezen, ik denk dat de meesten van ons zich er zeer bewust van zijn dat de meeste websites advertenties nodig hebben om te overleven, een Ad Blocker is in principe dus een slecht idee. Sommige websites ‘misbruiken’ advertenties (volgens Google) en daarom onthult men vandaag meer over de ‘Better Ads Standards’ die gehanteerd zullen worden voor de Chrome Ad Blocker.

Google ondervroeg ruim 40.000 internetgebruikers uit Noord-Amerika en Europa om te achterhalen wat ‘te irritant’ nou eigenlijk inhoudt. De meest irritante advertenties? Schermvullende reclame die je ervan weerhoudt om ook maar iets van de content van de website te zien. Ook de felgekleurde geanimeerde advertenties deden het bloed van de internetters koken.

Daarom kwam de Coalition for Better Ads (gevormd door Google) met de onderstaande chart waarin welbekende vormen van irritante reclame geïllustreerd zijn.

We kennen ze allemaal, deze ads
Foto @Coalition for Better Ads

Maakt een site zich schuldig aan deze vormen van reclame, dan worden ze gewaarschuwd door Google. Nee, Google is geen webpolitie en de betreffende site moet het dan ook helemaal zelf weten. Als er binnen 30 dagen daarentegen niets aan de opdringerige advertenties is gedaan, dan gaat Chrome de advertenties blokkeren voor zijn gebruikers. Dat ziet er dan zo uit:

De gebruiker kan de advertenties alsnog toestaan

De doelstelling van Google’s eigen adblocker lijkt redelijk nobel. Ze willen namelijk niet alle advertenties blokkeren, omdat ze zelf ook inzien dat websites deze vorm van inkomsten nou eenmaal nodig hebben. Nee, ze proberen het browsen zo aangenaam mogelijk te maken voor gebruikers. En wat is het meest irritante aan browsen? Juist, opdringerige reclame’s.

Header image credit @PascalePirateChickan2 reacties

Doet de autoblog-group zelf niet ook aan autoplaying adds dia dan ook nog eens in je beeldscherm blijven als je scrollt?
Sites als Autoblog en Apparata zijn zonder Ad blocker ook bijna niet normaal te benaderen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).