Dit zijn Netflix’ plannen voor het komend jaar

Netflix
Netflix denkt zelf het de komende jaren behoorlijk lastig te gaan krijgen met dank aan toenemende concurrentie. Maar we gaan gelukkig de komende tijd een hoop mooie nieuwe series zien op de streamingdienst.

Een TV-kanaal maken is tegenwoordig een investering van een paar honderd dollar en het kan gedaan worden door iedere partij die in staat is zelf een app te ontwikkelen. Dat zegt Netflix-oprichter Reed Hastings, en hij voorziet dan ook problemen voor Netflix. Vandaag geeft Netflix de jaarpresentatie in Parijs.

Momenteel heeft Netflix 75 miljoen klanten wereldwijd en er is zelfs nog de potentie van meer. Tegelijkertijd zullen er steeds meer bedrijven in de online-markt duiken.

Reed Hastings is trouwens niet in zijn eentje naar deze presentatie gekomen; onder meer Ashton Kutcher, Charlie Cox en Kevin Spacey zijn van de partij. Naast gemijmer over de lange weg die is afgelegd (Netflix begon ooit als postorderbedrijf met het rondsturen van DVD’s) horen we ook welke nieuwe series er de komende tijd aan gaan komen.

Zo is vanaf 5 mei een Europese original series te zien, Marseille, met Gerard Depardieu in de hoofdrol. En voor volgend jaar staat er een nieuw seizoen van House of Cards gepland – hoe kan het ook anders. Verder zal er worden samengewerkt met onder meer DreamWorks om meer content voor kinderen te produceren.

Verder begint op 4 november een nieuwe serie over de Britse koninklijke familie, The Crown, met Claire Foy als Elizabeth II. De eerste Duitse original content is ook in aantocht, die gaat Dark heten.

Als er nog meer nieuws binnenkomt dan zullen we dit artikel verder aanvullen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *