Dit zijn Netflix’ verhoogde prijzen voor Nederland

Tja, het was een kwestie van tijd
Ga jij je abo opzeggen vanwege de aankomende prijsverhoging?

Het zat er al een beetje aan te komen nadat de prijzen van Netflix-abonnementen in de Verenigde Staten werden verhoogd, en nu lijken wij dan ook echt aan de beurt. Er worden tests uitgevoerd over de Nederlandse (en Belgische) prijzen van de verschillende abonnementen. Dit zijn de verschillen.

Het basispakket (één scherm) gaat van €7,99 euro naar €8,99, terwijl het Standaard abonnement (twee schermen, HD) van €10,99 euro naar €12,99 euro gaat. Het Premium pakket (vier schermen, Ultra HD) stijgt het hardste, van de huidige €13,99 naar maar liefst €16,99 euro.

Nu, voordat we allemaal massaal ons abonnement opzeggen en gewoon iedere maand een nieuw e-mail-account aanmaken om zo gratis de probeer-abonnementen te kunnen misbruiken, het gaat hier om een test. Dit blijkt uit de manier waarop prijzen getoond worden. Wanneer je met je Chrome-browser naar de huidige prijzen kijkt, krijg je de bovenstaande prijzen te zien.

Ga je via Internet Explorer naar de abonnementen-pagina, dan blijft het Basis pakket bij de oude prijs, is het Standaard abonnement €12,99 en kost het Premium abonnement maar liefst €17,99.

Voor de duidelijkheid, Netflix is op verschillende browsers met verschillende prijzen aan het spelen om de reactie van de gebruiker te meten. Wanneer je doorgaat naar de daadwerkelijke betaalpagina, dan kom je erachter dat je vooralsnog de oude prijzen betaalt, onafhankelijk van de browser waarin je de aanschaf maakt.

De laatste keer dat Netflix een prijswijziging doorvoerde was in oktober van 2017. Dat had waarschijnlijk weinig effect op de abonnees van de dienst; het Amerikaanse streamingplatform blijft maar groeien. Wat dat betreft zal Netflix eerder last gaan hebben van de aankomende diensten van Apple en Disney.

Lees ook: Deze films en series kijk je in maart op Netflix

4 reacties

  • @wim_coekelbergs: Tja dat was een twijfelgevalletje! Als afkorting zou je ‘abo’ dan als ‘aaabo’ uitspreken terwijl ‘abbo’ die ‘a’ kort houdt. Maar een korte Google-sessie geeft je gelijk. Thanks voor de feedback!

 1. Eerlijk gezegd voelt het als Premium (4K) gebruiker wel extra zuur dat je meer betaald dan een “peasant”…
  Maar voorlopig is er geen alternatief voor mij persoonlijk.
  Apple lijkt me niks voor mij (nul Apple apparaten in bezit).
  En ik heb niks met Disney’s Starwars en superhero stuff. Dus ik gok dat ik 1 of 2x per jaar een maandje voor de (nieuwste?) Disney films wel wil huren.
  We gaan het zien, maar voorlopig bied Netflix nog ruim voldoende en heb ik eigenlijk altijd wel iets interresants om te kijken.
  Weinig droge periodes dus weinig reden om een extra service er bij te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *