Dit zijn Nintendo Switch’ 8 bestverkochte games ooit

Auteur: , 1 Reactie
Nintendo gaat lekker

Het gaat lekker met Nintendo. De Switch gaat nog steeds goed over de toonbank en de bijbehorende games doen het ook goed.

Hoewel er niet zoveel games op de Nintendo Switch en Switch Lite verkrijgbaar zijn als op een ‘gewone’ console, weet Nintendo wel massale aantallen games te verkopen. Wat ze uitbrengen, wordt dus door velen gespeeld. Dit zijn daarbij de 8 bestverkochte games van Nintendo voor de Switch-generatie.

  • Mario Kart 8 Deluxe – 19.010.000 eenheden
  • Super Smash Bros. Ultimate – 15.710.000 eenheden
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 14.540.000 eenheden
  • Super Mario Party – 7.590.000 eenheden
  • New Super Smash Bros. U Deluxe – 4.590.000 eenheden
  • Super Mario Maker – 3.930.000 eenheden
  • The Legend of Zelda: Link’s Awakening – 3.130.000 eenheden
  • Fire Embled: Three Houses – 2.290.000 eenheden

Nintendo maakt met de verkoopcijfers van het eerste halve fiscale jaar 2019 bekend dat men nog steeds wel pap lust van de games én consoles van het Japanse gamebedrijf. Er werden in een half jaar tijd bijna 7 miljoen Nintendo Switch-consoles verkocht, ongeveer net zoveel als in het laatste kwartaal van 2017. Toen lag de console daarentegen pas net in de winkels.

Bijna 2 miljoen van die Switch consoles is een Switch Lite, Nintendo’s meest recente uitvoering van de console met (afhankelijk van wie je het vraagt) een aantal tekortkomingen ten opzichte van zijn grote broer. De nieuwste serie consoles van Nintendo is daarbij goed op weg om de legendarische SNES, goed voor 49 miljoen exemplaren, te verslaan.

Hoe dan ook, op veel van deze consoles wordt naar alle waarschijnlijkheid óf een Mario-game óf een Zelda-game gespeeld. De twee iconische Nintendo-franchises zijn natuurlijk het paradepaardje van het Japanse bedrijf en het is overduidelijk dat vooral die franchises populair zijn. De volgorde van de lijst is overigens ten opzichte van vorig jaar wel flink veranderd. Zo is het briljante Breath of the Wild van de eerste plek gestoten. Maar ja, Mario Kart 8 gaat ook zo ontzettend lekker.

In totaal verdiende Nintendo in de eerste helft van fiscaal jaar 2019 bijna 272 miljard yen, omgerekend zo’n 2,26 miljard euro. De nettowinst bedroeg in diezelfde periode 375 miljoen euro.

Lees ook: Nieuwe Zelda ging vaker over de toonbank dan de Switch zelf1 reactie

Dus samen met de WiiU versie is Mario Kart 8 ruim 30 miljoen keer verkocht! dat is een hoop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).