Dit zijn talloze instrumenten in één grapefruit-sized pakketje

Orba is allemaal muziekinstrumenten in één
Een uniek instrument dat vol zit met… andere instrumenten.

Als muzikant zul je vast een zekere reservering hebben bij het feit dat steeds meer muziek digitaal wordt gemaakt. Tech en emotie (muziek) staan in sommige gevallen recht tegenover elkaar maar de Orba is een voorbeeld van hoe technologie het maken van muziek kan revolutioneren… in de juiste handen.

Orba is een nieuw soort muziekinstrument en met muziekinstrument bedoel ik zo’n beetje een hele band en productieteam in één apparaatje. De gadget die nu een crowdfunding campagne is gestart is gemaakt om op te pakken en er simpelweg mee te spelen.

[gv data=”JVEzQmakqZg”][/gv]

De naar een grapefruit gemodelleerde gadget bevat standaard een drum-, bass-, chord-, en lead-functie die bediend worden met de 8 touch-sensitieve toetsen. Een ingebouwde loop-functie maakt het vervolgens mogelijk om binnen enkele maten een volledig nummer in elkaar gezet te hebben.

Dat is waarom de Orba een muziekinstrument is voor zelfs de meest beginnende muzikanten, maar er is ook genoeg te doen voor pro’s. Zoals uit het onderstaande filmpje blijkt, heeft een professionele producer genoeg om mee te spelen. Nu, als muzikant kan ik je garanderen dat hier het een en het ander aan trucage wordt gedaan, maar dat is de kracht van de Orba.

[gv data=”8kIBYg9wAwk”][/gv]

In het filmpje lijkt het ontzettend makkelijk om een nummer 1-hit te maken (en in een zekere zin dat is het ook) maar het kleine halve balletje is ook compatibel met tientallen grote muziekprogramma’s zoals Garage Band. Je kunt dus door middel van andere apps (via USB of Bluetooth) het bereid van de Orba vergroten.

Wat het ding daarbij ontzettend uniek maakt, is de manier waarop je tonen kunt produceren. Door te schudden, draaien, kantelen en het algemeen bewegen van het apparaatje beïnvloed je de geluiden die het maakt. Kortom, een unieke manier van muziek maken door middel van creativiteit én technologie.

Op het moment van schrijven heeft de Orba al meer dan 5 keer het beoogde Kickstar-doel van zo’n $45.000 behaald. Voor een pledge van $89 (exclusief verzendkosten) krijg je een Orba thuisgestuurd, ergens in april van 2020. De uiteindelijk prijs zal rond de $99 zijn.

Foto @Artiphon

Lees ook: Deze koptelefoon is een partystarter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *