Dit zochten Nederlanders op Google in 2018

Auteur: , Geen reacties
Dit zochten Nederlanders op Google in 2018

Het zoekjaar van Google van het afgelopen jaar.

Google heeft het jaaroverzicht van 2018 bekendgemaakt. Hier laat de Amerikaanse zoekgigant zien welke zoekonderwerpen het populairste waren. Ook behandelt het bedrijf zoekopdrachten per categorie.

Als het om algemene zoekopdrachten gaat, dan staat Avicii op één. De in april overleden artiest bracht een schok teweeg. Niet alleen in de muziekwereld, maar de Zweedse DJ kwam overal ter sprake. Andere populaire Nederlandse zoekopdrachten waren Glennis Grace, Barbie, Litebit en Jos B.

De populairste Nederlanders op Google waren dit jaar Max Verstappen, Glennis Grace, Waylon, André Hazes en Koningin Máxima. De Wat is..? vragen waren in 2018 politiek beladen. Zo bestaat de top 5 uit onder andere ‘wat is de dividendbelasting?’ en ‘wat is de sleepwet?’. De populairste TV-programma’s waren onder meer Boer Zoekt Vrouw, Wie Is De Mol? en Temptation Island.

Bij de voetbalclubs bleek PSV het populairst en de populairste politici was Alexander Pechtold. Ook stond Nederland stil bij haar overledenen. Op één staat Koos Alberts. Qua evenementen scoorden het WK voetbal, de Tour de France en Pinkpop zeer goed.

Hoe het Google Search internationaal verliep? Kijk daarvoor het video overzicht hieronder.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).