DJI Phantom 2 Vision+: meer snelheid & beter bereik

DJI Phantom 2 Vision+
Stilhangen in de lucht en video’s schieten in full HD is nu nog iets makkelijker geworden.

Vorig jaar introduceerde een van ’s werelds bekendste dronebouwers de Phantom Vision. Een quadcopter waar je zelf geen GoPro onder hoeft te hangen, maar geleverd wordt met een camera en stabilisator. Nu introduceert DJI de plusversie, met een aantal belangrijke wijzigingen.

Zo is de cardanische ophanging van de Phantom 2 Vision+ uitgerust met drie assen in plaats van één. Hierdoor kan de 14 megapixel camera met nog minder bewegingen opnames maken. Video’s schieten kan overigens met 30 frames per seconden op een resolutie van 1080p, of met 60 fps in 720p voor de betere slowmotionbeelden.

15 meter per seconden

DJI zegt dat de communicatieafstand van het wifi-netwerk is vergroot naar 700 meter. Over deze afstand kun je drone besturen en via de DJI Vision-app real-time de geschoten beelden bekijken. Via de app kunn je ook de videokwaliteit aanpassen, het filmen starten of stoppen en de camerahoek instellen. DJI claimt dat de vliegsnelheid met 50 procent is toegenomen waardoor de Phantom 2 Vision+ snelheden tot 15 meter per seconden kan bereiken.

DJI Phantom 2 Vision+

Tot slot heeft DJI een gps-functionaliteit ingebouwd waarmee je de drone voor langere tijd op een vaste plek kan laten hooveren of via een vooraf ingestelde route kan laten vliegen.

De prijs van de Phantom 2 Vision+ ligt $100 boven de non-plusversie: $1,299. Wil je hem met een extra 5200 mAh accu bestellen – volgens Gizmodo een absolute must omdat deze best snel leeg gaat – dan ben je $1.369 kwijt.

[gv data=”ESKl2dza16U”][/gv]
[lg_folder folder=”DJI/Phantom_2_Vision_plus/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *