DJI’s nieuwe actiecamera is mini, gestabiliseerd en awesome

Auteur: , Geen reacties
Prachtig staaltje technologie

Kan hij het gevestigde GoPro verslaan?

Het Chinese DJI, onder andere bekend van haar drones, komt met een hele bijzondere actiecamera. De Osmo Pocket heeft de belangrijkste functies van een GoPro-achtige constructie, maar dan met een heleboel extra’s.

Het is misschien wel de kleinste, gestabiliseerde actiecamera ter wereld. Met een afmeting van 122 x 28,6 x 36,9 millimeter en een gewicht van zo’n 116 gram is het een knap staaltje technologie. En dat is voordat je gehoord hebt wat hij allemaal kan.

De daadwerkelijke camera is gemonteerd op een gimbal met drie assen. Dat betekent dat je gerust een achtervolging, een snowboard-tocht of een ‘wandeling’ met je hond kunt filmen zonder dat het een shaky rotzooitje wordt. De camera neemt op in 4K met 60 frames per seconde, maar houdt het volgens de fabrikant zo’n 2 uur vol als je opneemt in 4K met 30 fps. Tot slot maakt de Osmo Pocket 12 megapixel foto’s.

Maar ik zou er niet zo lyrisch over zijn als hij niet allerlei toffe functies had. Op het piepkleine touchscreen kun je bijvoorbeeld een persoon (of dier) aantikken waarna de camera het volgt, je hebt een geavanceerde selfie-modus, je kunt het apparaatje neerzetten en een bewegende timelapse maken en er zit zelfs een automatisch panorama-systeem in waarbij je camera dus zelf beweegt en een grote radius in één foto samenvat.

Bij de Osmo Pocket kun je een aantal accessoires aanschaffen, waaronder een stick waarmee je nog beter selfies kunt maken (of overhead shots, natuurlijk). Ook is er een waterdichte case vergelijkbaar met die van de GoPro. Volgens DJI maakt je daarmee ook onder water haarscherpe kiekjes of filmpjes. Tot slot kun je met een speciaal dockingstation van zo’n €60 euro wireless en Bluetooth functies aan je camera toevoegen zodat hij op afstand kan worden gebruikt en kan communiceren met je smartphone.

De Osmo Pocket van DJI komt over een paar weken uit in de Benelux voor €359 euro.

Foto @DJIEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).