DNA-machine identificeert crimineel in 90 minuten

RapidHIT
De RapidHIT heeft maar anderhalf uur nodig om een crimineel te herkennen.

In Arizona in de Verenigde Staten wordt de RapidHIT sinds kort gebruikt om misdaden sneller op te lossen. Later dit jaar komt de machine ook in het departement voor Homeland Security en het departement van defensie te staan.

Immigratie
De Amerikanen zijn dol op deze nieuwe uitvinding, omdat het onderzoek in een laboratorium dat normaal gesproken twee dagen duurt, in kan korten tot 90 minuten. Met de mogelijkheid om snel DNA te vergelijken kan een misdaad natuurlijk sneller opgelost worden, maar ziet de VS ook kansen op het gebied van immigratie.

RapidHIT

Veel buitenlandse families die in de VS willen wonen zeggen namelijk familie van elkaar te zijn, en met de RapidHIT kan er heel snel nagegaan worden of dit ook echt het geval is. Er is slechts drie minuten nodig om DNA te verzamelen, waarna de RapidHIT zeven monsters tegelijk kan onderzoeken. Men mag dit DNA-onderzoek natuurlijk weigeren, al geeft dit wel een verkeerd signaal af.

Ondertussen maken organisaties als de Electronic Frontier Foundation zich zorgen, omdat het overheden meer redenen geeft om DNA van haar bevolking op te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *