Doe-het-zelf privacy glas bedienen via je smartphone

Sonte Film
Misschien heb je weleens ramen met folie beplakt voor een stukje privacy. Dat netjes zonder bubbels doen is nog wel een kunstje, maar het resultaat kan erg strak zijn. Zou het dan niet superhandig zijn wanneer je met een druk op je smartphone kunt switchen tussen privacy glas en transparant glas?

Er bestaan oplossingen waarbij je de transparantie van glas kunt regelen, maar die zijn vrij kostbaar. Via Kickstarter probeert Sonte Film voldoende cash op te halen om hun speciale doe-het-zelf folie in productie te nemen.

Het bijzondere aan deze folie is dat in een handomdraai de transparantie kan worden veranderd. Dit kan met een schakelaartje die je met de hand bedient of lekker hip met je smartphone. Door de folie onder een lage elektrische spanning te zetten, verandert de folie in minder dan een seconde van transparant naar privacy.

De folie kun je gemakkelijk zelf aanbrengen, zoals in onderstaande video wordt gedemonstreerd. Een stuk van 3×3 meter kost 184 dollar met een handmatige switch. Wil je de folie met je smartphone bedienen, dan kost hetzelfde stuk je 234 dollar. Prima deal als je het mij vraagt.

Op moment van schrijven is de 200.000 dollar die Sonte Film via kickstarter hoopt op te halen nog niet binnen. Tot nu toe zijn 151 investeerders goed voer 32.000 dollar.

[gv data=”1df7nkcs5nE”][/gv]

4 reacties

  1. ziet er wel interessant uit, maar toch lijkt het me een beetje duur?
    en waar heb je zoiets nu eigenlijk voor nodig? Je zult het nog steeds netjes op je raam moeten plakken, dan kun je net zo goed gewoon folie nemen, of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *