Dokters gebruiken Lumia 1020 om door microscoop te kijken

Auteur: , Geen reacties
Dokters gebruiken Lumia 1020 om door micriscoop te kijken

De gemiddelde consument zal de 41 megapixel(!) camera in de Lumia 1020 gebruiken om vette shots te maken, maar er zijn Lumia-gebruikers die de cameracapaciteiten iets serieuzer toepassen.

De dokters John Paul Graff and Dr. Mark Li-cheng gebruiken de smartphone van Nokia namelijk voor histopathologie, de microscopische studie van ziekteprocessen in huidweefsels. Een opmerkelijke zet, want waarom een smartphone gebruiken als je ook microscopen met fotofunctie hebt?

Het voordeel zit hem volgens de medisch specialisten in de zoomfunctie, zo verklaren ze in het medisch tijdschrift Histopathology. Door foto’s te maken met de 41 megapixel PureView-camera, kan er naderhand enorm worden ingezoomd, waardoor er veel details over bacteriën worden blootgelegd. Dat, en het feit dat ze de foto’s in RAW DNG kunnen schieten, maakt de geschoten foto’s erg gedetailleerd, en zijn daardoor bruikbaar voor onderzoek. Wat ook meespeelt volgens de doktoren is de optische beeldstabilisatie, waardoor ze de foto met de hand boven/tegen de microscoop kunnen houden en er onbewogen foto’s mee kunnen maken.

Ze gebruiken de Lumia 1020 daarnaast ook om het beeldmateriaal met collega’s te delen. John Paul Graff:

“When you’re looking through the scope and you see something that’s interesting, or you need to consult rapidly on it, in a matter of 30 seconds the Lumia can have your picture taken, saved and sent to somebody else,”

De medici hebben een tweetal foto’s van de microscoopopnames vrijgegeven. Wij zien er niets op, zij wel. (via Winbeta)

Dokters gebruiken Nokia Lumia 1020 om door micriscoop te kijken

Dokters gebruiken Nokia Lumia 1020 om door micriscoop te kijkenEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).