Domino’s deelde gratis pizza uit door bugs in app

Brit ontdekt bug in Domino's app en kan gratis eten bestellen Dat de Brit Paul Price graag een goed geweten heeft mag wel duidelijk zijn.

De security consultant stond namelijk voor de keuze: gratis pizza voor de rest van zijn leven of geen gratis pizza voor de rest van zijn leven. Hij koos voor het laatste. De man ontdekte tijdens het bestellen van een pizza een fout in de app van Domino’s en kon zo hij eten bestellen zonder iets te betalen.

Pizza-fan Paul onderzocht de broncode van de Android-app van Domino’s en ontdekte zo de fouten. Paul bestelde zijn eten en hoefde inderdaad niet af te rekenen. De status van zijn bestelling ging van ‘order’ naar ‘prep’ en tot slot naar ‘baking’. Om zeker te zijn belde hij zelfs nog naar de vestiging om te vragen naar zijn bestelling. Het werd inderdaad klaargemaakt en zou binnen een half uur worden afgeleverd.

Paul koos ervoor om de bezorger alsnog contant aan de deur te betalen, ook al was de verleiding groot om het eten gewoon aan te pakken. Inmiddels is de bug in de app gefixt, waardoor gratis pizza er dus voorlopig niet inzit.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *