Donald Trump verruilt Android voor iPhone

Donald Trump
De nieuwe ‘veilige’ smartphone van de president van Amerika is een Apple iPhone.

Donald Trump was verknocht aan zijn Android-smartphone. Hij wilde eigenlijk geen afstand doen van zijn geliefde toestel, maar het Witte Huis adviseerde de president om over te stappen op een andere smartphone. Het Android-apparaat zou niet veilig genoeg zijn en eventuele hackers zouden kunnen inbreken op het toestel van de Amerikaanse president.

Wat de ‘veilige smartphone’ moest gaan geworden is nooit duidelijk geworden. Dan Scavino wist via het Twitter-gedrag van Trump te achterhalen dat de Amerikaanse president is overgestapt op een iPhone van Apple. Het zou gaan om The Donald zelf en geen staff of andere medewerkers van het Witte Huis.

De keuze voor een iPhone komt mogelijk niet van Trump zelf. Eerder riep hij op tot het boycotten van de techgigant omdat Apple de Amerikaanse overheid niet wilde helpen met het ontmaskeren van een verdachte inzake terrorisme. Daarnaast uitte Apple CEO Tim Cook openlijk kritiek op de migratiestop plannen van de president.

5 reacties

  1. Ik heb mij altijd afgevraagd wat de technische onderbouwing is van het gegeven dat de iPhone veiliger is. Een Android device kan vanuit het OS versleutd worden. Heb daarnaast wel eens begrepen dat Android sinds versie 4.4, Android SE (Security Enchanged, ontwikkeld door de NSA) gebruikt wat ook de beveiliging ten goede komt. Wat is op gebied van beveiliging het grote verschil?

  2. Hahaha! Ik volg de beste man op Twitter. Echt een van de grappigste clowns die ik ooit heb meegemaakt. Het is een ‘De Speld’, maar dan een oude verwarde man die rare dingen zegt alsof ze het gaan gebeuren 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *