Door deze nieuwe Windows 10 functie word je slaperig

Want blauw licht is eigenlijk niet goed voor je
Heel handig als je de hele avond achter je computer zit!

Je hebt het vast al eens gelezen; het blauwe licht van beeldenschermen is niet goed voor onze slaap. Door het felle blauwe licht denkt ons lichaam dat het overdag is en dat het dus geen tijd is om te slapen.

In de nieuwe Inside-build van Windows 10 zit een blauwlichtfilter, die ervoor moet zorgen dat de kleurtemperatuur van het beeldscherm automatisch aangepast wordt.

De Windows 10 Build 14997 is officieel niet nog vrijgegeven, maar de update is al online verschenen en blijkt dus een aantal nieuwe functies te bevatten, schrijf onder andere Windows Central.

Aan de instellingen is een blauwlichtfilter toegevoegd, dat gebruikt kan worden om beeldschermen minder blauw licht te laten uitstralen.

Er is een schuif waarmee de kleurtemperatuur kan worden aangepast en er is een mogelijkheid om de kleurtemperatuur dynamisch aan te laten passen, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de stand van de zon.

Deze instellingen moeten ervoor zorgen dat de slaap bevorderd wordt, aangezien het beeldscherm dan minder blauw licht zal bevatten.

Het filter wordt toegevoegd aan het notificatiecentrum, zodat het snel in- of uitgeschakeld kan worden.

De functie zit momenteel in de experimentele fase, maar waarschijnlijk komt het filter met de Creators Update volgend jaar officieel naar Windows 10.

Nog geen reacties

  1. Mijn monitor van 2009 heeft die functie ingebouwd.
    Ik heb hem al jaren synchroon lopen met de daadwerkelijke tijd. Hoe later het wordt, hoe meer het scherm gedimd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *